Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Αίγινας: "Σημαντικό βήμα για την Αίγινα και το Αγκίστρι, η δημιουργία Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Αίγινα και Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Αγκίστρι".

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

Αγαπητοί συμπολίτες
Μετά την τελευταία μας ανακοίνωση στις 28-8-2023,για τις φονικές πυρκαγιές που έχουν κατακάψει τη χώρα, τα δάση μας και έχουν χαθεί πολλές ανθρώπινες ζωές, επανερχόμαστε πάνω στο πρόβλημα και την σημαντική του αιτία που είναι η υποστελέχωση των υπηρεσιών των Δασαρχείων και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και η απογύμνωσή τους από έμπειρα στελέχη.

Το θέμα της υποστελέχωσης είναι έντονο και στο νησί μας.Το επισημάναμε: με καταγγελίες στα Δημοτικά συμβούλια, με ανακοινώσεις προς τους κατοίκους, επερωτήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., περιμένοντας από την κυβέρνησητης Νέας Δημοκρατίας να σταθεί θετικά στο πρόβλημα αυτό.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι επιμένει στην αρχική απάντηση που έδωσε , δια του Υφυπουργού Πολ. Προστασίας και Κλιματικής κρίσης κ. Ευάγγελου Τουρνά, σε ερώτηση που κατέθεσαν τον προηγούμενο Νοέμβριο, βουλευτές της Α΄και Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ σχετικά με την υποστελέχωση του Πυρ. Κλιμακίου Αίγινας και Αγκιστρίου. Η απάντηση λέει ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε αναβάθμιση του Πυρ. κλιμακίου σε Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Αίγινα και δημιουργία Πυρ. Κλιμακίου στο Αγκίστρι.

Αγαπητοί συμπολίτες
Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας μας-που το κάνει μεγαλύτερο και η κλιματική αλλαγή-είναι η υποβάθμιση των Δασαρχείων που είχαν και το γενικό πρόσταγμα των καθαρισμών των δασών.
Ταυτόχρονα και η υπηρεσία της Πυροσβεστικής βρίσκεται υποστελεχωμένη και σε προσωπικό και σε μέσα εναέρια και επίγεια, κάτι που συμβαίνει και στο νησί μας- όσον αφορά το προσωπικό-παρά τα διαβήματα της διοίκησης. Η βοήθεια του Δήμου σε δημιουργία δεξαμενών, κρουνών, επάρκεια νερού αλλά και μεταφορά νερού με τις υδροφόρες του, αν αυτό χρειαστεί, είναι εξίσου σημαντική. 

Η συνδρομή των εθελοντών είναι επικουρική στην έγκαιρη ειδοποίηση, για να αντιμετωπιστεί η φωτιά πριν επεκταθεί. Να μην ξεχνάμε ότι οι εθελοντές-με την όποια εκπαίδευση έχουν και με τον απαραίτητο ατομικό εξοπλισμό- δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά και χωρίς κίνδυνο της ζωής τους τη φωτιά, ούτε είναι αυτός ο ρόλος τους (παράδειγμα οι τρείς νέοι εθελοντές που κάηκαν στην μεγάλη φωτιά της Ύδρας, το 1985). 

Εμείς σαν Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αίγινας ζητάμε:

Η απόφαση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να ανακληθεί και να αναβαθμιστεί η υπηρεσία με τη δημιουργία Πυροσβεστικής υπηρεσίας στην Αίγινα και Πυροσβεστικού κλιμακίου στο Αγκίστρι.
Στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό του Δασαρχείου του νησιού.

Μονιμοποίηση των εποχικών πυροσβεστών.

Καλούμε όλους τους φορείς του νησιού, τα πολιτικά κόμματα και τις Δημοτικές παρατάξεις, να πάρουν θέση για την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png