Αναβολή για το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου της σημερινής ημερίδας “Η φιστικιά μέσα από την οπτική της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για το τοπίο της” 

Λόγω των έκτακτων σφοδρών καιρικών φαινομένων, η προγραμματισμένη για σήμερα ημερίδα αναβάλλεται για το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00, στην Αυλή Ιστορικού & Λαογραφικού Μουσείου Δήμου Αίγινας.

Η ημερίδα αυτή έχει στόχο να αναδείξει την ιδιαίτερη ταυτότητα του "τοπίου της φιστικιάς" της Αίγινας, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί από τη μακρόχρονη καλλιεργητική παράδοση στο νησί, καθώς και τη σημασία της προστασίας και διαχείρισης του τοπίου, με την πρόσφατη ένταξη του πολιτισμού της φιστικιάς στην Αίγινα στον εθνικό κατάλογο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Εισαγωγή - συντονισμός: Μάρω Ευαγγελίδου, πολεοδόμος - χωροτάκτης, πρόεδρος Συμβουλίου Θεσμικού Πλαισίου ΕΛΛΕΤ. Θέμα: Σχέση τοπίου και τοπικού πολεοδομικού σχεδιασμού.

Θεανώ Σ. Τερκενλή, Καθηγήτρια, Τμήμα Γεωγραφίας, Πανεπιστημίου Αιγαίου. Θέμα: Η πολυσημία του τοπίου της φιστικιάς στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για το Τοπίο.

Κούτση Διονυσία Μηχανικός Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Υ.Δ. Σχολής Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής ΕΜΠ, MSc. Περιβάλλον και Ανάπτυξη, ΕΜΠ

Θέμα: Οι διαδικασίες συμμετοχής των τοπικών κοινοτήτων ως σημαντική διάσταση της αναγνώρισης και διαχείρισης του τοπίου.

Διοργάνωση: Ελληνική Εταιρεία Πολιτισμού και ΚΕΔΑ σε συνεργασία με τον Αγροτικό Σύλλογο Αίγινας και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φιστικοπαραγωγών Αίγινας.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση

Ο.Ε. 14ου Aegina Fistiki FestΑκολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png