Η Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας για τις πλημμύρες.

Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

Μόνο οργή και αγανάκτηση μπορεί κανείς να νιώσει μετά από τη σημερινή δύσκολη μέρα και την αγωνία των κατοίκων της Αίγινας. Η “Λαϊκή Συσπείρωση” βρέθηκε απ΄την πρώτη στιγμή, όπως και σε άλλα σοβαρά προβλήματα ,σε περιοχές με έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.

Μία μέρα μετά τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής Ζορμπά όπου παρουσιάστηκε το μεγαλείο των έργων που έγιναν στην Αίγινα, η καταστροφή από την κακοκαιρία είναι τεράστια στο σύνολο του νησιού. Το αφήγημα ότι Δήμος και Περιφέρεια δουλεύουν για την προστασία του πολίτη. ,ξέφτισε με τη σημερινή καταιγίδα. Πλημμυρισμένοι δρόμοι , κατεστραμμένες μάντρες, πλημμυρισμένα σπίτια και σχολεία, πολλά είναι τελικά τα έργα και ημέρες της Δημοτικής Αρχής, η οποία φυσικά είναι η άξια συνέχεια όλων των προηγούμενων διοικήσεων που τώρα κουνάνε το δάχτυλο επικριτικά.

Εμείς είχαμε προειδοποιήσει. Κατά την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος αλλά και του Προϋπολογισμού είχαμε τονίσει εξ αρχής στο Δημοτικό συμβούλιο την απουσία μέριμνας για αντιπλημμυρικά έργα καθώς το πρόβλημα είναι γνωστό και συχνό ακόμα και με ηπιότερα καιρικά φαινόμενα.
Τα συγκεκριμένα προβλήματα ταλανίζουν την Αίγινα για δεκαετίες ολόκληρες. Όλες οι δημοτικές αρχές που πέρασαν δεν έκαναν κανένα αντιπλημμυρικό έργο στην Αίγινα.

Φυσικά μεγάλες ευθύνες έχει και η κυβέρνηση της ΝΔ που αποδίδει τις συνέπειες στην ένταση του φαινομένου, είναι για μια ακόμη φορά το “βολικό” άλλοθι για τη διαχρονική ανυπαρξία σύγχρονων αντιπλημμυρικών έργων , απ’ τη στιγμή μάλιστα που έγκαιρα είχε προβλεφθεί το μέγεθος της κακοκαιρίας.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί μας μοναδικοί υπεύθυνοι είναι οι κυβερνήσεις τόσο η σημερινή της Νέας Δημοκρατίας όσο και όλες οι προηγούμενες και η διαχρονική πολιτική τους, όπως και η πολιτική που εφαρμόζουν η Περιφέρεια και Δημοτική Αρχή. Κι αυτό γιατί αντιμετωπίζουν την αναγκαία αντιπλημμυρική προστασία ως “περιττό κόστος” και χρόνια τώρα αδιαφορούν όταν πρέπει να καλύψουν τις λαϊκές ανάγκες, ενώ για ακόμα μια φορά μεταφέρουν τις ευθύνες τους στον πολίτη ρίχνοντας το κύριο βάρος στις συστάσεις για ατομική προστασία.

Όλοι αυτοί στις 8 Οκτώβρη θα ζητήσουν την ψήφο του Αιγινήτικου λαού για να τον “σώσουν” ξανά.
Εμείς τον καλούμε να κάνει το βήμα σε αυτές τις εκλογές και να ψηφίσει με βάση το συμφέρον του. Να γυρίσει την πλάτη σε παλιούς και «νέους» που όλοι έχουν περάσει απ΄τη διοίκηση του δήμου και εμφανίζονται ως δια μαγείας σε νέα μορφή.
Να ενισχύσει αποφασιστικά τη μόνη αξιόπιστη, μαχητική επιλογή, τη «Λαϊκή Συσπείρωση» τόσο στο Δήμο Αίγινας με υποψήφιο δήμαρχο τον Παναγιώτη Ηλία όσο και στην Περιφέρεια Αττικής με υποψήφιο τον Γιάννη Πρωτούλη.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png