Επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας προς τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά, για την καταστροφή δρόμου στην Αγία Μαρίνα.

agia-marina-dromos.jpg

Ένωση Ξενοδόχων Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

Προς: Ιωάννη Ζορμπά, Δήμαρχο Αίγινας 

Κοιν:

- Βασίλειο Παπαγεωργίου, Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
- Διεύθυνση Σχεδιασμού & Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών
- Όλγα Κεφαλογιάννη, Υπουργό Τουρισμού
- Αλέξανδρο Βασιλικό, Πρόεδρο Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος
- Γρηγόρη Τάσιο, Πρόεδρο Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων

Θέμα: Καταστροφή δρόμου στην Αγία Μαρίνα Αίγινας

Κύριε Δήμαρχε,

Έναν χρόνο πριν, είχαμε στείλει επιστολή σε εσάς, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αίγινας και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Μεσαγρού για να σας επισημάνουμε τον κίνδυνο κατάρρευσης του πέτρινου τοίχου που βρίσκεται στον πολυσύχναστο δρόμο πεζών (κυρίως τουριστών), μεταξύ του Ξενοδοχείου «Αργώ» και της ταβέρνας «Κυριακάκης».

Από τις φωτογραφίες που συνόδευαν την επιστολή, ήταν ξεκάθαρος ο ελλοχεύον κίνδυνος, τόσο για την ασφάλεια των επισκεπτών και των κατοίκων της περιοχής, όσο και της πιθανής οικονομικής ζημιάς των επιχειρήσεων της Αγίας Μαρίνας. Μετά από μερικούς μήνες δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Λόγω της πρόσφατης σφοδρής βροχόπτωσης, ο τοίχος κατέρρευσε και ο δρόμος έκλεισε τελείως από τα μπάζα.
Σήμερα, Σάββατο, 09/09/2023, τρεις ημέρες μετά τη σφοδρή βροχόπτωση, ο πολυσύχναστος δρόμος πεζών που εξυπηρετεί πέντε ξενοδοχεία, έξι συγκροτήματα ενοικιαζόμενων δωματίων, δύο μονάδες εστίασης και περίπου τριάντα σπίτια συνεχίζει να βρίσκεται αποκλεισμένος.

Ενώ έχετε ενημερωθεί από το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αίγινας, δεν έχει εμφανιστεί κανείς αρμόδιος από τον Δήμο Αίγινας για την απομάκρυνση των βράχων, ούτε έχει υπάρξει κάποια ενημέρωση από τις Υπηρεσίες σας. Παρακαλούμε να κάνετε άμεσες ενέργειες ώστε να απομακρυνθούν τα μπάζα από τον δρόμο αυτό, προκειμένω να αποκατασταθεί η πρόσβαση των πεζών από και προς και το κέντρο της Αγίας Μαρίνας.

Η κατάσταση αυτή προκαλεί σημαντική ζημία σε όλους, και δυσφημεί το τουριστικό προϊόν της Αίγινας. Δεχόμαστε έντονα παράπονα και διαμαρτυρίες από τους πελάτες μας, οι οποίοι απειλούν ότι θα φύγουν διότι με κλειστό αυτό τον δρόμο νιώθουν εγκλωβισμένοι και ταλαιπωρούνται.

Αυτή τη στιγμή, η Αγία Μαρίνα έχει κοπεί στα δύο. Ο κίνδυνος, η υποβάθμιση και οικονομική ζημία που υφίσταται η περιοχή μας μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η τουριστική δραστηριότητα αποτελεί τον κύριο οικονομικό πόρο του νησιού μας.

Με εκτίμηση,
Σταύρος Καλαμάκης
Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας
Μέλος Δ.Σ. Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png