Δελτίο Τύπου της «Λαϊκής Συσπείρωσης Αίγινας» σχετικά με τον απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής.

Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

Σχετικά με τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής που έγινε την Τρίτη 5-9-2023 έχουμε να πούμε τα εξής:

Η Δημοτική Αρχή Ζορμπά αποτέλεσε τον συνεχιστή των προηγούμενων διοικήσεων και στην πραγματικότητα δεν έφερε καμία ριζοσπαστική αλλαγή για τα λαϊκά στρώματα, τους νέους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους , του μαθητές . Κινήθηκε στα γνωστά πλαίσια της διαχείρισης της υπάρχουσας κατάστασης χωρίς να διεκδικεί από την κεντρική διοίκηση την αύξηση της χρηματοδότησης του δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών η οποία έχει μειωθεί σημαντικά. 

Συγκεκριμένα:

  • Δεν πήρε κανένα μέτρο ελάφρυνσης του Αιγινήτικου λαού, αντίθετα τον φόρτωσε με φόρους και τέλη αντί να φορολογήσει το μεγάλο κεφάλαιο που δρα στο νησί (τράπεζες , σουπερ μάρκετ κ.α.). 
  • Σχετικά με την καθαριότητα που αποτελεί το έργο που παρουσιάζει η δημοτική αρχή, δεν αφορά όλη την Αίγινα, αλλά μόνο τους κεντρικούς δρόμους από όπου διέρχονται πούλμαν, επισκέπτες του νησιού και γενικά τουριστικές διαδρομές . Αλλά και αυτό γίνεται με τον κόπο και ιδρώτα των εργαζομένων. Γιατί πίσω από την «καθαρή Αίγινα» βρίσκεται η ελαστική εργασία, η υποστελέχωση, η εντατικοποίηση.
  • Δεν παίρνει κανέναν μέτρο ώστε να μην μείνει κανένα παιδί έξω από βρεφονηπιακούς σταθμούς. Είναι άμεση η ανάγκη ίδρυσης νέων καθώς αρκετά παιδιά μένουν εκτός των δομών. Μάλιστα να υπενθυμίσουμε ότι ειδικά στην περιοχή της Πέρδικας το έχουν ζητήσει εγγράφως οι γονείς και έχει δώσει θετική γνώμη το Δ.Σ.
  • Δεν έχει κάνει σε κανένα σχολείο αντισεισμικός έλεγχος και η  συντήρησή των κτιρίων είναι πλημμελής. Ακόμα υπάρχουν σχολεία σε κοντέινερ ,σε κτήρια που δεν καλύπτουν τις ανάγκες των μαθητών ή που πλημμυρίζουν σε κάθε βροχή. Τέλος, δεν έχει ληφθεί καμιά μέριμνα για την στήριξη του σοβαρότατου προβλήματος της στέγασης και μετακίνησης  των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στο νησί.
  • Δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης συγκοινωνίας, ,ένα σοβαρότατο πρόβλημα στο νησί. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η μετακίνηση να γίνεται αναγκαστικά με τα αυτοκίνητα, χωρίς φυσικά να υπάρχουν και χώροι στάθμευσης .
  • Ακόμα και στο ζήτημα του Κ.Υ. Αίγινας και των ελλείψεών του κρατάει την ίδια στάση. Δεν διεκδικεί μαζί με τον Αιγινήτικο λαό, τους γονείς , τους εκπαιδευτικούς να στελεχωθεί με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες.

 Όσο για τα μεγάλα έργα της Δημοτικής Αρχής, άλλη μια θητεία τελείωσε, άλλη μια Δημοτική Αρχή «νέα» πέρασε αλλά δεν είδαμε κανένα έργο που να στηρίζει τις λαϊκές ανάγκες. 

Με όσα προαναφέρθηκαν είναι κατάφορο, ότι η κατεύθυνση της δημοτικής αρχής, δεν έχει στρατηγική την εξυπηρέτηση των συμφερόντων και των αναγκών του λαού της Αίγινας, αλλά του μεγάλου κεφαλαίου και για αυτό πλέον έχουμε δείγματα, που θα διαμορφωθούν και φανούν καθαρά την επόμενη πενταετία.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png