Δελτίο Τύπου. Σχεδιασμός και δράσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων για την Πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων

Περιφερειακή Ενότητα Νήσων. Δελτίο Τύπου.

Σχεδιασμός και δράσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων για την Πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων

‘Ένα μήνα νωρίτερα, υπό την προεδρία του κου Βοϊδονικόλα Σταύρου, συνεδρίασε το ΣΟΠΠ Νήσων προκειμένου να συζητηθούν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων.

Μετά από σχετική οδηγία που εκδόθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για συνεδρίαση των ΣΟΠΠ το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου αντί το αντίστοιχο διάστημα του Οκτωβρίου, καθώς και εν όψει της επικείμενης επιδείνωσης του καιρού, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων και Πρόεδρος του ΣΟΠΠ ΠΕ Νήσων Σταύρος Βοϊδονικόλας συγκάλεσε συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Λιμενικού, των Δασαρχείων, των Δήμων, των Εθελοντικών Ομάδων, των αρμοδίων Υπηρεσιών της Περιφέρειας και άλλων φορέων.

Αφού αρχικά έγινε αναφορά στον καιρό που αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ώρες τους Δήμους της ΠΕ Νήσων, στη συνέχεια έγινε ενημέρωση για την πρόοδο του καθαρισμού των ρεμάτων, τα οποία βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και την πρόοδο των αντιπλημμυρικών έργων. Υπήρξε ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών για την παράδοση του δρόμου Καλλονής-Επιδαύρου, ο οποίος έκλεισε μετά από τα κατολισθητικά φαινόμενα που προκάλεσε ο κακοκαιρία Daniel. Στη συνέχεια με γνώμονα το τρίπτυχο Πρόληψη- Ετοιμότητα-Αντιμετώπιση, συζητήθηκαν οι δράσεις του κάθε φορέα.

Τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να επισημανθεί ότι και οι πολίτες θα πρέπει να ενημερώνονται συνεχώς και κυρίως, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις κάθε φορά που εκδηλώνονται έντονα φαινόμενα.

Η κλιματική αλλαγή είναι πραγματικότητα και πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι!


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png