19η Προσφορά Παραδοσιακών Σπόρων, από τους Σπορίτες Αίγινας.

Σπορίτες Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023 για 19η χρονιά, θα μοιράσουμε παραδοσιακούς σπόρους, τους παλιούς σπόρους που έρχονται από τους παππούδες μας, μεταφέροντας το μήνυμα της αυτάρκειας, της αλληλοβοήθειας, της αγάπης για την γη, της λιτότητας και της υγιεινής διατροφής.

Θα προηγηθεί μικρή ενημέρωση από την ομάδα μας για το Δίκτυο Σιτώ, θα δοθούν καλλιεργητικές συμβουλές για τον χειμωνιάτικο κήπο και στη συνέχεια θα μοιράσουμε τους σπόρους (μέχρι 10 φακελάκια μπορεί να πάρει ο καθένας) .
Η εκδήλωση θα γίνει στην αυλή του καταστήματος της Κάρλας(Μυλοκύδωνο) με βιολογικά προϊόντα, απέναντι από το 1ο Δημοτικό σχολείο στις 11.00 το πρωί.

Θα έχουμε για μοίρασμα 23 ποικιλίες που είναι: Μαρούλι Αγίου Όρους, Μαρούλι βελανιδόφυλλο, Μαρούλι χαμηλό κατσαρό, Ρόκα Αίγινας, Κολίανδρος Κύπρου, Καρδαμίδα Αίγινας, Σέλινο Τρικάλων, Σέλινο Λέρου, Μαιντανός Τρικάλων, Άνιθος Τρικάλων, Αντίδι, Μωβ λαχανίδα, Καρότο, Λάπατο Αγίου όρους, Σπανάκι, Κουνουπίδι Αίγινας, Παντζάρι κίτρινο, Αρακάς Μεθάνων, Φάβα Αιγινίτικη, Σέσκουλο, Κουκιά και Μαυροκούκι(πολύ παλιά ποικιλία) Αίγινας και κρεμμυδάκι Εύβοιας.
Όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να οργανώσουν λαχανόκηπο στο σχολείο τους ας επικοινωνήσουν μαζί μας για να τους βοηθήσουμε.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png