Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Αίγινας. “Φόρος τιμής στους αγωνιστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου”.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

Σήμερα, Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023, μέλη και φίλοι της Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Αίγινας, συναντηθήκαμε  στον χώρο των πρώην Φυλακών Αίγινας. Επιλέξαμε (για ακόμη μια φορά συμβολικά το χώρο του πρώην «Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου» που τελικά για 105 χρόνια, λειτούργησε σαν φυλακή υψίστης ασφαλείας, με τρόφιμους κυρίως πολιτικούς κρατούμενους), για να καταθέσουμε τα λουλούδια μας προς τιμή των χιλιάδων επώνυμων και ανώνυμων αγωνιστών και αγωνιστριών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, του αντιφασιστικού αγώνα και της Δημοκρατίας.

Πέρασαν πενήντα χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τα μηνύματα που αντλούνται από την ιστορική επέτειο συγκρατούν μοναδικά τη δυναμική τους και στο σήμερα.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν ήταν μόνο μια μαζική εναντίωση της νέας γενιάς της εποχής κατά της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών και τα ξένα στηρίγματα τους. Αποτέλεσε μια εξέγερση ενάντια στον φασισμό και υπέρ της Δημοκρατίας. Εκκινούσε από την ανάγκη για τη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος, όπου θα ικανοποιείται το δικαίωμα όλων στη μόρφωση, στην κοινωνική δικαιοσύνη και ενάντια σε κάθε μορφή αυταρχισμού.

Όλα αυτά συμπυκνώθηκαν στο ιστορικό πλέον σύνθημα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία». Το σύνθημα αυτό δεν αποτέλεσε μόνο πηγή έμπνευσης για ολόκληρες γενιές μετέπειτα, αλλά παράλληλα αποδείχθηκε ένα σύνθημα που προκαλούσε αποστροφή σε κάθε λογής αντιδραστικούς κύκλους, που ακόμα και σήμερα για τους δικούς τους λόγους προσπαθούν σε κάθε ευκαιρία να υποτιμήσουν τη σημασία της εξέγερσης του 1973.

Το αίτημα για ένα καλύτερο μέλλον παραμένει ζωντανό και ορίζει το σήμερα. Ιδίως σε εποχές που αντιμετωπίζουμε νέες μορφές αυταρχισμού και ανελευθερίας. 

Σήμερα, 50 χρόνια μετά, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία πολιτική εξουσία που λεηλατεί την κοινωνία για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων και ταυτόχρονα δεν σέβεται το κράτος δικαίου και την ιδιωτική ζωή των πολιτών.

Όλες οι δημοκρατικές, κοινωνικές, συνδικαλιστικές κατακτήσεις που δεν χαρίστηκαν αλλά απαίτησαν επίμονους σκληρούς αγώνες στη Μεταπολίτευση, ανατρέπονται καθημερινά από την κυβέρνηση των υποκλοπών.

Σήμερα, από αυτόν τον ιστορικό χώρο, χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις κατά της βάρβαρης εισβολής -επιδρομής του στρατού Ισραήλ στη λωρίδα της Γάζας που επιδίδεται σε γενοκτονία των Παλαιστινίων και υπερασπιζόμαστε το αναφαίρετο δικαίωμα τους να έχουν το δικό τους κράτος.

Καμία εμπλοκή της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ !

Τιμώντας την αγωνιστική παρακαταθήκη του Νοέμβρη 1973, συνεχίζουμε τον αγώνα για τα ίδια ιδανικά και με οδηγό πάντα τις σύγχρονες ανάγκες των πολλών.Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png