Συνάντηση του κ. Νίκου Χαρδαλιά με τους Δημάρχους Πειραιά και Νήσων. Συμμετείχε ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς

xardalias-dimarxoi-noison.JPG
"Αττική Μπροστά". Δελτίο Τύπου.
Στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών που πραγματοποιεί ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, σειρά είχαν οι Δήμαρχοι Πειραιά και  Νήσων. Κατά τη συνάντηση ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε τα εξής: «Σας καλωσορίζω σε κάτι που θα είναι σύνηθες.

Σε συχνά χρονικά διαστήματα θα βρισκόμαστε όλοι μαζί, θα συζητάμε τα προβλήματα και θα βλέπουμε την πρόοδο των έργων στις περιοχές σας ενώ παράλληλα θα αντιμετωπίζουμε ολιστικά  και μητροπολιτικά τα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον κάθε Δήμο.» Και πρόσθεσε: «Ήρθε η ώρα η Περιφέρεια Αττικής να ασκήσει τα μητροπολιτικά της καθήκοντα, τα προηγούμενα έτη, λόγω μνημονιακών υποχρεώσεων και απλής αναλογικής δεν είχε το περιθώριο να το πραγματοποιήσει. Τώρα όμως ήρθε ο καιρός, ωρίμασαν οι συνθήκες και δουλεύουμε πολύ σκληρά για να καλύψουμε κενά και να διορθώσουμε αρρυθμίες του παρελθόντος. Το κράτος πρέπει να μας δώσει την ευκινησία που χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε τα έργα πνοής που έχει ανάγκη ο τόπος.

Έχω ζητήσει  από την κυβέρνηση, την κατηγοριοποίηση των έργων σε τέσσερα είδη : Μητροπολιτικά, Ειδικά, Διαδημοτικά και Δημοτικά. Στην περίπτωση των Μητροπολιτικών και Ειδικών  έργων, έχω θέσει τρεις βασικές προϋποθέσεις  όπως:  κάθετη διαδικασία  υλοποίησης, ισχύ των διατάξεων που αφορούν τις απαλλοτριώσεις για τους ολυμπιακούς αγώνες και  fast track διαδικασίες για  την αντιμετώπιση των χρόνιων καθυστερήσεων των έργων λόγω άσκησης ένδικων μέσων»

Ο νέος Περιφερειάρχης, όσον αφορά τα έργα των Δήμων, είναι σε απόλυτη  εγρήγορση καθώς πιστεύει ότι δεν υπάρχει περιθώριο χρόνου για περαιτέρω καθυστερήσεις για αυτό και βρίσκεται συνεχώς σε συσκέψεις με τους αρμόδιους φορείς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Δήμαρχοι: Αγκιστρίου Δημήτριος Αναστασίου, Αίγινας Ιωάννης Ζορμπάς , Πόρου Γεώργιος Κουτούζης, Σαλαμίνας Γεώργιος Παναγόπουλος, Τροιζήνιας -Μεθάνων Αναστάσιος Μούγιος, Υδρας Γεώργιος Κουκουδάκης, Κορυδαλλού Νικόλαος Χουρσαλάς, Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη  Κωνσταντίνος Μαραγκάκης, Περάματος Ιωάννης Λαγουδάκος ενώ τον Δήμο Κυθήρων εκπροσώπησε ο Διαχειριστής του Δικτύου Αττικής, Μπερέτσος Μαρίνης.Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png