Ομάδα Vessel. Κάλεσμα προς τους κατοίκους της Αίγινας για οπτικό και ηχητικό υλικό, από τις πλημμύρες της 6ης Σεπτεμβρίου 2023.

screenshot.1157.png

Ομάδα Vessel. Δελτίο Τύπου.

Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023, η Aegina έζησε μερικές από τις βαρύτερες βροχοπτώσεις της εδώ και πολλά χρόνια. Αυτές οι βροχές είχαν τεράστιο αντίκτυπο στο νησί και προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες και ζημιές σε σπίτια και περιουσίες. Έπεσε  περισσότερο από ένα μέτρο βροχής σε λιγότερο από δώδεκα ώρες ενώ γνωρίζουμε ότι αντίστοιχη ποσότητα δεν έχει καταγραφεί στην πρόσφατη ιστορία του νησιού. Οι βροχές ήταν ξαφνικές και απροσδόκητες, απαίτησαν πολλές εργασίες επισκευής, όπως και έναν νέο σχεδιασμό για το πως θα ανταποκρινόμαστε στα νέα καιρικά φαινόμενα που προκύπτουν.

Η κεντρική παιδική χαρά του νησιού, που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα στην πόλη της Αίγινας χτυπήθηκε άσχημα. Τα νερά της πλημμύρας παγιδεύτηκαν στο δρόμο στην πίσω πλευρά της με αποτέλεσμα ο δρόμος να είναι αδιάβατος. Ήταν απαραίτητο να καταστραφούν τμήματα του τοίχου της παιδικής χαράς για να επιτρέψει στο νερό να περάσει στη θάλασσα. Αυτό έκανε μεγάλη ζημιά στην παιδική χαρά, και από τότε έκλεισε και ο κόσμος δεν έχει πια πρόσβαση σε αυτήν.

Το Vessel δημιουργεί ένα νέο έργο τέχνης, μια τοιχογραφία στην παιδική χαρά που έχει υποστεί ζημιά από τις πλημμύρες. Το έργο, με τίτλο Be Water My Friend πρόκειται να ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, και ως μέρος αυτού του έργου, το Vessel θέλει να συγκεντρώσει τις ιστορίες των ανθρώπων που επλήγησαν απο τις πλημμύρες με σκοπό να ευαισθητοποίησει τους
κατοίκους σχετικά με την κλιματική αλλαγή, τα αποτέλεσμα της οποίας ζήσαμε τόσο απτά και βίαια πριν λίγο καιρό . Αυτά τα στοιχεία θα παρουσιαστούν σε μια συνοδευτική έκθεση που εξετάζει τον κύκλο του νερού, πώς εκδηλώνεται στο νησί καθώς και τη χρήση και διαχείριση του νερού.

Αυτή είναι μια πρόσκληση για εικόνες, ήχο, λήψεις βίντεο, ηχητικά στιγμιότυπα, αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ. από εκείνη την ημέρα. Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε ή να μοιραστείτε το υλικό σας, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην παρακατω διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ή επικοινωνήστε με τον Alessandro Vincentelli
Στείλτε υλικό έως τις 18 Φεβρουαρίου 2024.
Τι θα κάνουμε με τo συλλογικό αυτό υλικό;
Θα φτιάξουμε ένα οπτικοακουστικό κολάζ που προέρχεται από την κοινότητα Be Water My Friend χρησιμοποιώντας έναν κωδικό QR ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση στη συλλογή.

Διευκρινιστικό Σημείωμα:
Βεβαιωθείτε ότι κοινοποιείτε μόνο υλικό που είναι δικό σας και ότι δεν υπάρχουν απεικονίσεις σωματικής βλάβης, απειλής ή κινδύνου. Αυτή είναι μια διαδικασία που εστιάζει στην ένταση των βροχών προκειμένου να θίξουμε ζητήματα που αφορούν στο νερό και την διαχείρησή του και όχι να προκαλέσουμε ταραχή και φόβο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png