Ανακοίνωση της Κ.Ο Αίγινας του ΚΚΕ για τη βλάβη στον αγωγό ύδρευσης.

Κ.Ο Αίγινας του ΚΚΕ. Δελτίο Τύπου.

Ενάμισης χρόνος, περίπου, πέρασε από τη δολιοφθορά στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης και τώρα η βλάβη, που από τις μέχρι τώρα δηλώσεις φαίνεται πως είναι σοβαρή, έχει σαν αποτέλεσμα τη διακοπή της υδροδότησης του νησιού μας.

Η Κ.Ο Αίγινας του ΚΚΕ εκφράζει την έντονη ανησυχία της και τον προβληματισμό για το γεγονός αυτό. Όπως και τον Αύγουστο του 2022, έτσι και τώρα τονίζουμε: δεν μπορεί να μην εξασφαλίζεται η ασφάλεια και προστασία ενός τόσο σημαντικού έργου υποδομής! Η τεχνογνωσία με βάση τις επιστημονικές δυνατότητες και την ανάλογη εμπειρία σε τέτοια έργα υπάρχει!

Απαιτούμε να δοθούν απαντήσεις στα σοβαρά ερωτήματα που προκύπτουν! Στην περίπτωση δε, που η βλάβη οφείλεται σε άγκυρα μεγάλου πλοίου, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν, άμεσα να διερευνηθεί και να απαντηθεί από τις λιμενικές αρχές.

Ο αιγινήτικος λαός δεν μπορεί να μένει χωρίς πόσιμο νερό ενώ έχει πραγματοποιηθεί η σύνδεση με την ΕΥΔΑΠ. Ούτε να επιβαρύνεται εν μέσω αύξησης της ακρίβειας με την αγορά εμφιαλωμένου νερού.

Να αποσαφηνίσει ο κ. Ζορμπάς τις εναλλακτικές λύσεις εκτός των γεωτρήσεων σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις.

Η Κ.Ο και η Λαϊκή Συσπείρωση στο δημοτικό συμβούλιο ανέδειξαν και στο παρελθόν την ανάγκη αξιοποίησης του υδροφόρου ορίζοντα. Απαιτούμε να δοθούν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για την πραγματοποίηση όλων των απαραίτητων έργων, με βάση την επιστημονική και τεχνική γνώση, ώστε να αξιοποιηθεί ο υδροφόρος ορίζοντας σαν συμπληρωματική λύση ή για την κάλυψη υδροδότησης σε περίπτωση βλάβης.

Κι εδώ κρίνονται όλοι όσοι εκπροσωπούνται στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο. Λύσεις και έργα που απαιτούνται για τις πραγματικές ανάγκες του λαού και του τόπου, θέλουν και σύγκρουση με την πολιτική των αστικών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν, όπως και της κυβέρνησης της ΝΔ. Η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών, η επιλογή των έργων με βάση τα συμφέροντα και την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων είναι αυτά που εμποδίζουν την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

* Απαιτούμε : κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμος να πάρουν την ευθύνη της διερεύνησης και της διασφάλισης της προστασίας του αγωγού, καθώς και την εξασφάλιση της υδροδότησης του νησιού μας για το διάστημα μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.
* Καλούμε τον λαό της Αίγινας σε επαγρύπνηση για να διεκδικήσει με κάθε τρόπο το δικαίωμά του σε άφθονο, φθηνό και ποιοτικό νερό.
* Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ στον καθημερινό αγώνα για να ανατραπεί η πολιτική εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών όπως το νερό, το ρεύμα κ.ά.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png