Η Νέα Αριστερά Αίγινας για την βλάβη στον υποθαλάσσιο αγωγό.

Νέα Αριστερά Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

Πριν ακόμη κλείσει ένα χρόνο λειτουργίας, το εμβληματικό ιστορικό έργο του υποθαλάσσιου αγωγού μεταφοράς νερού ΕΥΔΑΠ από τη Σαλαμίνα στην Αίγινα, έχει υποστεί βλάβη, αφήνοντας χωρίς πόσιμο νερό το νησί μας.

Τα πρώτα ανησυχητικά μηνύματα υπήρξαν με την δολιοφθορά πριν 8 μήνες, δεν έπεισαν όμως τους αρμόδιους (Περιφέρεια,Δήμο Αίγινας,Υπουργείο Ναυτιλίας) να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα όπως: φύλαξη του αγωγού σε 24ωρη βάση, απαγόρευση κίνησης πλοίων και εργαλείων ψαρέματος στο συγκεκριμένο σημείο, ασφάλιση του αγωγού σε περίπτωση βλάβης.

Σήμερα και αρκετές μέρες μετά το συμβάν δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη αν η βλάβη προέρχεται από κατασκευαστική αιτία ή από κάτι άλλο, ενώ δεν υπάρχει ακόμη κανένα νέο για τον χρονικό ορίζοντα αποκατάστασής του.

Το νησί ξαναγυρίζει στην εποχή των γεωτρήσεων -και πιθανόν και των νερουλάδων- με ότι σημαίνει αυτό για την υγεία των κατοίκων, την οικονομία των νοικοκυριών και των βλαβών των οικιακών συσκευών.

Για την διαφύλαξη της λειτουργίας του έργου αυτού πρέπει η Δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν, αφού το έργο αυτό αφορά άμεσα το νησί μας και να μην παρακολουθεί εκ του μακρόθεν τις κινήσεις της κατασκευαστικής εταιρείας.

Πρέπει λοιπόν να ληφθούν άμεσα μέτρα όσον αφορά την προστασία του αγωγού αλλά και εναλλακτικές λύσεις για πόσιμο νερό στο νησί μας όπως:

• Να λυθεί το πρόβλημα της κεντρικής δεξαμενής του νησιού που λόγω ρηγμάτωσης δεν μπορεί να γεμίσει νερό.
• Οι υπόλοιπες περιφερειακές δεξαμενές να είναι γεμάτες, έτσι ώστε το νησί να έχει επάρκεια -σε περίπτωση βλάβης- για αρκετές μέρες.
• Να εξευρεθούν εναλλακτικοί τρόποι μεταφοράς νερού στο νησί μας, μέχρι την αποκατάσταση των οποιονδήποτε βλαβών παρουσιαστούν.
• Να υπάρξει προστασία του υδροφόρου ορίζοντα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png