«Μαζί Μπροστά για την Αίγινα». Δελτίο Τύπου για τον υποθαλάσσιο αγωγό, την υδροδότηση της Αίγινας και το χρόνο αποκατάστασης της βλάβης.

«Μαζί Μπροστά για την Αίγινα». Δελτίο Τύπου.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η βλάβη που σημειώθηκε στις 26 Ιανουαρίου 2024 στον υποθαλάσσιο αγωγό υδροδότησης της Αίγινας, οι τραγικές συνέπειες της οποίας πλήττουν άμεσα τους κατοίκους και τους επαγγελματίες του νησιού.

Πέρα όμως από την επιτακτική ανάγκη ενδελεχούς διερεύνησης των αιτίων της βλάβης –είτε πρόκειται περί κακόβουλης ενέργειας, είτε περί τεχνικής αστοχίας- που ευελπιστούμε ότι μετά την κινητοποίηση των εισαγγελικών και λιμενικών αρχών θα έχει μια αίσια έκβαση, αυτό που μας απασχολεί αυτή την ώρα είναι ο χρόνος αποκατάστασης της βλάβης.

Πότε θα τρέξει ξανά στις βρύσες μας καθαρό νερό!

Η αναγκαστική λύση της ύδρευσης του νησιού από γεωτρήσεις δεν μπορεί να διαρκέσει για πολύ! Ο Δήμαρχος Αίγινας μας διαβεβαίωσε ότι σε ένα μήνα η βλάβη θα έχει αποκατασταθεί, αν και δεν γνωρίζουμε ακόμη το μέγεθός της. Ενώ, δημοσιογραφικές πληροφορίες που μεταδίδονται από ΜΜΕ κάνουν λόγο για διάρκεια αποκατάστασης τουλάχιστον τριών μηνών. Τι από τα δυο ισχύει;

Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του νησιού όμως έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν την πραγματικότητα. Ζητούμε λοιπόν να την μάθουμε άμεσα από επίσημα χείλη. Από την κατασκευάστρια εταιρεία που διενεργεί και την αυτοψία, αλλά και από την τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png