Σε κινητοποίηση για το νερό καλεί η ΚΟΒ Αίγινας του ΚΚΕ.

ΚΟΒ Αίγινας του ΚΚΕ. Δελτίο Τύπου.

Καλούμε το λαό της Αίγινας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 14-2-2024 στις 18.00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων «Ι. Πουντος» στον Μεριστό για να διεκδικήσουμε:

* Να απαιτήσει η Δημοτική Αρχή Αίγινας από την Κεντρική Διοίκηση άμεσα να γίνει μεταφορά νερού της ΕΥΔΑΠ μέσω των υδροφόρων του Πολεμικού Ναυτικού ή μέσω της επίταξης ιδιωτικών υδροφόρων, όπως είχε γίνει και το 2013.
* Να μην εκδοθεί κανένας λογαριασμός νερού από το Δήμο Αίγινας και να μην υπάρξει η παραμικρή οικονομική αξίωση από πλευράς του Δήμου απέναντι στον αιγινήτικο λαό, για όσο καιρό καταναλώνει νερό γεωτρήσεων.
* Να διερευνηθεί σε βάθος το πρόβλημα, ώστε να αποδοθούν και οι αντίστοιχες ποινικές ευθύνες.

Κοντεύουμε στην 3η βδομάδα από τη σοβαρή βλάβη στον αγωγό νερού που άφησε την Αίγινα χωρίς πόσιμο νερό και ακόμα δεν έχουν δοθεί ουσιαστικές λύσεις στο πρόβλημα. Είναι η τέταρτη φορά που διαπιστώνεται βλάβη στον αγωγό, με σοβαρές ενδείξεις δολιοφθοράς!
Ένα έργο το οποίο πραγματοποιήθηκε ύστερα από μακροχρόνιους αγώνες των κατοίκων για οριστική λύση στο πρόβλημα της υδροδότησης, έχει καταντήσει έρμαιο στην επιλεκτική ανικανότητα των εμπλεκόμενων φορέων να το διαφυλάξουν και να το περιφρουρήσουν από φυσικούς -και μη- κινδύνους, με αποτέλεσμα για ακόμα μια φορά το νησί να ξεμένει από πόσιμο νερό εν έτει 2024!
Η περαιτέρω εμπορευματοποίηση των φυσικών πόρων όπως το νερό, το οποίο πρόσφατα μπήκε και στο χρηματιστήριο ενέργειας από την κυβέρνηση της ΝΔ, οι ανταγωνισμοί μεταξύ επιχειρηματικών συμφερόντων και η εργολαβοποίηση ενός τόσο σημαντικού δημόσιου έργου, δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον για το λαό, που καλείται για μια ακόμα φορά να «πληρώσει το μάρμαρο».
Οι Περιφερειακές Αρχές Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) και Πατούλη (ΝΔ), η τωρινή του κ. Χαρδαλιά, είναι υπόλογες για τη μη διασφάλιση της προστασίας του αγωγού και της απρόσκοπτης και συνεχούς φύλαξής του, όταν μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν είχαν επιχειρηθεί δολιοφθορές, κατά τα λεγόμενά τους.
Από την άλλη, η Δημοτική Αρχή Ζορμπά δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις ώστε να έχει ο αιγινήτικος λαός κατάλληλο νερό από την ΕΥΔΑΠ, ενώ ταυτόχρονα τον αφήνει στο απόλυτο σκοτάδι χωρίς ουσιαστική πληροφόρηση για ένα τόσο σημαντικό θέμα.
Αποδεικνύεται με ποιους τάσσεται, αφήνοντας στο απυρόβλητο την Κυβέρνηση της ΝΔ και την Περιφερειακή Αρχή Χαρδαλιά, χωρίς να απαιτεί εδώ και τώρα να ληφθούν μέτρα για επίλυση του προβλήματος, μέχρι να ολοκληρωθεί η επισκευή του αγωγού. Μέσω δελτίων τύπου κενού περιεχομένου και μηνύσεων δε λύνεται το πρόβλημα, ενώ φυσικά παραμένει και το μεγάλο ερώτημα, που προς το παρόν είναι αναπάντητο: Θα πληρώσουν οι Αιγινήτες νερό για όσο διάστημα εξυπηρετούνται με το ακατάλληλο -όπως φαίνεται- νερό των γεωτρήσεων;
Απαιτούμε την προστασία ενός έργου που κόστισε 23 εκ. ευρώ από χρήματα των φορολογούμενων, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, όπως επίσης και απαντήσεις στο εάν, ποιοι και με ποιο τρόπο έβαλαν εκρηκτικά στον αγωγό, ώστε να αποδοθούν και οι ποινικές ευθύνες.
Καλούμε το λαό της Αίγινας σε αγώνα ώστε άμεσα να διεκδικήσουμε:
* Να μην εκδοθεί κανένας λογαριασμός νερού από το Δήμο Αίγινας και να μην υπάρξει η παραμικρή οικονομική αξίωση από πλευράς του Δήμου απέναντι στον αιγινήτικο λαό, για όσο καιρό καταναλώνει νερό γεωτρήσεων.
* Να απαιτήσει η Δημοτική Αρχή Αίγινας από την Κεντρική Διοίκηση άμεσα να γίνει μεταφορά νερού της ΕΥΔΑΠ μέσω των υδροφόρων του Πολεμικού Ναυτικού ή μέσω της επίταξης ιδιωτικών υδροφόρων, όπως είχε γίνει και το 2013.
Το νερό είναι ένας φυσικός πόρος, ένα δημόσιο αγαθό που αδιαπραγμάτευτα, πρέπει να εξασφαλίζεται σε επάρκεια, φθηνό και υγιεινό για όλους τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού!
Το νερό δεν είναι εμπόρευμα, ούτε πολυτέλεια, αλλά κοινωνικό αγαθό!


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png