Γυμνάσιο Μεσαγρού. Δελτίο Τύπου με αφορμή την κατάργηση  λειτουργίας τμημάτων στο Σχολικό  Κέντρο Ενισχυτικής.

Γυμνάσιο Μεσαγρού. Δελτίο Τύπου.

Με αφορμή  την κατάργηση  λειτουργίας τμημάτων στο Σχολικό  Κέντρο Ενισχυτικής Διδασκαλίας στο Γυμνάσιο Μεσαγρού, ο Διευθυντής και ο Σύλλογος διδασκόντων του Γυμνασίου Μεσαγρού σας ενημερώνουν   ότι το Γυμνάσιο Μεσαγρού είναι Σχολικό  Κέντρο Ενισχυτικής Διδασκαλίας εδώ και τέσσερα χρόνια . 

Τα σχολικά έτη 2020-2021 και 2021-2022 λειτούργησαν όλα τα τμήματα (Φιλολογικά, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία).

Το σχολικό έτος 2022-2023 λειτούργησε μόνο το τμήμα που αφορά στα φιλολογικά μαθήματα. Το ίδιο συνέβη και κατά το τρέχων σχολικό έτος. 

Ποια είναι τα αίτια που δεν λειτούργησαν τα άλλα τμήματα ; 

Σίγουρα  αυτό δεν οφείλεται στην μη συμμετοχή μαθητών αντιθέτως μάλιστα η επιθυμία ήταν μεγάλη. 

Ας πάμε στην ουσία του προβλήματος . 

Εστιάζουμε σε δυο κυρίως  αιτίες :

  • η μη επιδότηση ενοικίου στους αναπληρωτές και
  • το γεγονός ότι για να αναλάβει υπηρεσία κάποιος εκπαιδευτικός στο ΣΚΑΕ του Γυμνασίου Μεσαγρού πρέπει να αναλάβει ταυτοχρόνως υπηρεσία και στο Γυμνάσιο Αγκιστρίου (πρακτικά μη εφικτό).

Σε ότι αφορά την λύση , το πρόβλημα  αυτό   θα τεθεί ως θέμα στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας της οποίας πρόεδρος είναι ο αξιότιμος κύριος Δήμαρχος Ιωάννης Ζορμπάς. 

Σε ότι αφορά το δεύτερο κομμάτι είμαστε πεπεισμένοι ότι θα το  διευθετήσει ο κύριος Δήμαρχος προς όφελος του σχολείου  . 

Προς όφελος όλων  πρέπει να γίνει κατανοητό   ότι πρέπει να δίνεται επιχορήγηση σε  εκπαιδευτικούς  (νεοδιόριστους και αναπληρωτές) από τον  δήμος Αίγινας κάτι που κάνουν  οι άλλοι νησιωτικοί δήμοι.  Η αλήθεια  είναι πως είναι ένα γενικότερο πρόβλημα που αφορά όλα τα σχολεία του νησιού και αυτό το πρόβλημα θα γίνει πιο έντονο τα επόμενα χρόνια.  Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δοθεί μια άμεση λύση.

Επίσης θέλουμε να ενημερώσουμε τους γονείς των άλλων σχολείων ότι εάν επιθυμούν τα παιδιά τους να συμμετέχουν στα τμήματα της ενισχυτικής διδασκαλίας μπορούν να επικοινωνήσουν με το σχολείο στο τηλέφωνο 2297071744.

Διευθυντής Γυμνασίου Μεσαγρού
Νικόλαος Τρ. Οικονόμου ΠΕ86Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png