Υποβολή Πρότασης για συζήτηση στην Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου 2024.

Προς

το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αίγινας

υπόψιν του Δημάρχου κ. Ι. Ζορμπά

Αίγινα 27/02/2024

Θέμα: Υποβολή Πρότασης για συζήτηση στην Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου 2024. 

Οι σύλλογοι που υπογράφουμε την παρούσα, προτείνουμε την σύσταση Εθελοντικής Τεχνικής Επιτροπής Επιστημόνων, η οποία θα παρέχει τεχνική υποστήριξη στο Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας για τη λήψη των απαραίτητων αποφάσεων σχετικά με τα θέματα των υποδομών ύδρευσης της Αίγινας. Στην επιτροπή αυτή θα συμμετέχουν τα μέλη των συλλόγων μας τα οποία έχουν ήδη δηλώσει ενδιαφέρον, αλλά και κάθε άλλος κάτοικος ή φίλος της Αίγινας που το επιθυμεί.

Η επιτροπή αυτή θα μελετά τα τεχνικά, συμβατικά, νομικά, οικονομικά, κλπ. θέματα των υποδομών ύδρευσης του νησιού μας και θα υποβάλει στο Δημοτικό Συμβούλιο εμπεριστατωμένες προτάσεις για την επίλυση επίκαιρων θεμάτων για τα οποία απαιτούνται αποφάσεις του με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, όπως:

  • τον καθορισμό των σημείων δειγματοληψίας για τον ποιοτικό έλεγχο του νερού και την συχνότητα διενέργειας αναλύσεων σύμφωνα και με την νέα Υπουργική Απόφαση (Δ1(δ)/ΓΠ οικ. 27829) για την ποιότητα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 3525 τεύχος Β’, στις 25 Μαΐου 2023 και κάθε άλλη σχετική νομοθεσία,
  • τους τρόπους και την συχνότητα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του ποιοτικού ελέγχου του νερού και των συστάσεων για την χρήση αυτού (σύμφωνα πάντα και με την προαναφερθείσα νομοθεσία), ώστε να επιτυγχάνεται η αποτελεσματική ενημέρωση των κατοίκων και των επισκεπτών της Αίγινας,
  • δεδομένης της ευθύνης του Δημοτικού Συμβουλίου για την αδιάλειπτη λειτουργία του συστήματος υδροδότησης, τα ενδεδειγμένα έργα τα οποία πρέπει να πραγματοποιηθούν για την κάλυψη έκτακτων αναγκών ύδρευσης σε περίπτωση βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού, λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα σενάρια, όπως αυτό των  αυξημένων αναγκών ύδρευσης κατά τους θερινούς μήνες,
  • τα ενδεδειγμένα μέτρα παρακολούθησης της καλής λειτουργίας και  συντήρησης του υποθαλασσίου αγωγού ύδρευσης, της δεξαμενής  αυτού, των σημείων σύνδεσης με υδροφόρο πλοίο, τις γεωτρήσεις του νησιού, κλπ.,
  • την έγκαιρη πρόβλεψη για όλες τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να υλοποιηθούν, ώστε μετά την περίοδο ευθύνης του εργολάβου να είναι σε θέση ο Δήμος της Αίγινας να διαχειρίζεται το έργο,
  • τα ενδεδειγμένα μέτρα ανύψωσης του υδροφόρου ορίζοντα της Αίγινας, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του νησιού σε περίπτωση βλάβης του αγωγού, αλλά και επιτύχουμε την βελτίωση της ποιότητας του νερού που χρησιμοποιείται για τις καλλιέργειες.

Για τον σκοπό αυτό

Ζητούμε να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο:

Α) την δημιουργία της ανοιχτής Τεχνικής Επιτροπής Επιστημόνων και την χορήγηση σε αυτήν όλων των στοιχείων που θα ζητήσει η ίδια η Τεχνική Επιτροπή για να πραγματοποιήσει το έργο της.

Β) να δοθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο αντίγραφο του πλήρους φακέλου της κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού, ώστε να τεθεί στην διάθεση της Τεχνικής Επιτροπής.

Οι σύλλογοι της Αίγινας

"Η Αιγιναία" - Ο Διαχειριστής Γιώργος Μπόγρης – email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

"Μορφωτικός Σύλλογος Ο Καποδίστριας" - Ο Πρόεδρος Βασίλης Μουσουλέας - email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

"Ο Φίλοι της Αίγινας" – Ο Πρόεδρος Παναγιώτης Αγραπίδης - email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

"Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πέρδικας" - Ο Γ. Γραμματέας Ι. Κληρονόμος - email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png