Η κ. Σίλα Αλεξίου για την ματαίωση της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Δελτίο Τύπου.

Μια μελανή σελίδα στην Ιστορία του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας γράφτηκε χθες, 28 Φεβρουαρίου 2024, όταν, η καθ’ υπερβολή και αναιτιολόγητη παρουσία της Αστυνομίας στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου όπου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο, προκάλεσε την διακοπή της συνεδρίασης!

Η παρουσία εκπαιδευτικών εντός και εκτός της αίθουσας λόγω του ενδιαφέροντος για τη συζήτηση θέματος που αφορά στο αίτημα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τη χορήγηση επιδόματος στέγασης, ήταν –σύμφωνα με πληροφορίες- ο λόγος της κινητοποίησης της Αστυνομίας με εντολή άνωθεν, που, δικαιολογημένα πυροδότησε τις αντιδράσεις των δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας.

Η ένταση που προκλήθηκε μεταξύ των εν λόγω δημοτικών συμβούλων, του προεδρείου , αλλά και της διοίκησης, είχε ως αποτέλεσμα την αδικαιολόγητη ματαίωση της συνεδρίασης από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Φίλιππο Τζίτζη με τη σύμφωνη προφανώς γνώμη του δημάρχου κ. Γιάννη Ζορμπά.

Καταδικάζουμε την πρωτοφανή αυτή εξέλιξη (σ.σ. Δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας ακόμη και σε μεγαλύτερες εντάσεις) και δηλώνουμε απερίφραστα πως οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου δεν χρήζουν αστυνομικής προστασίας. Άλλωστε και χθες, όπως και σε προηγούμενες συνεδριάσεις, η παρουσία πολιτών ήταν απολύτως ειρηνική και κόσμια.
Όσον αφορά τη ματαίωση της συνεδρίασης, ουδείς έχει αυτό το δικαίωμα. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έχει υποχρέωση να επιβάλει την τάξη και να συνεχίσει επιδεικνύοντας σεβασμό τουλάχιστον στους δημοτικούς συμβούλους, αλλά και στους πολίτες που παρευρίσκονται προκειμένου να ενημερωθούν ως έχουν δικαίωμα.

Σίλα Αλεξίου
Επικεφαλής της παράταξης της μειοψηφίας


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png