Η ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί τους εκπαιδευτικούς της Αίγινας σε κινητοποίηση, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024.

ΕΛΜΕ Πειραιά. Δελτίο Τύπου.
Στην ανακοίνωσή μας από 25/2/2024 με αρ. πρωτ. 55 (επισυνάπτεται) είχαμε περιγράψει αναλυτικά όλο το ιστορικό σχετικά με την εξέλιξη της διεκδίκησης του αιτήματός μας για παροχή χρηματικού επιδόματος σύμφωνα με το άρθρο 88 του ν. 5003/2022, επισημαίνοντας τον Γολγοθά που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στο νησί της Αίγινας.

Την Τρίτη 5/3/2024, σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η δημοτική αρχή εισάγει το θέμα στην Ημερήσια Διάταξη, με τον παρακάτω τίτλο: “1. Περί έκδοσης ψηφίσματος και αποστολής του στα αρμόδια υπουργεία σχετικά με το αίτημα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπηρετούν στο νησί της Αίγινας για την χορήγηση του επιδόματος σίτισης και στέγασης. Εισηγητής ο κ. Δήμαρχος”, εμμένοντας στον αποπροσανατολιστικό τρόπο που θέτει το ζήτημα και που είχαμε επισημάνει.
Δυστυχώς, ο τρόπος που η δημοτική αρχή επιμένει να θέτει το ζήτημα ως ‘’πόντιος πιλάτος’’, θέλοντας να εκδώσει ένα απλό ψήφισμα συμπαράστασης, επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας ότι προσπαθεί να “ξεμπερδέψει” με το συγκεκριμένο αίτημα των εκπαιδευτικών για την παροχή χρηματικού επιδόματος από το Δήμο Αίγινας.

Οι εκπαιδευτικοί δεν επαιτούμε! Απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή να σταθεί στο πλάι των συναδέλφων μας και να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημά τους! Αυτό που σήμερα χρειαζόμαστε είναι να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια και όχι να είμαστε οικονομικά εξαθλιωμένοι, να μην μπορούμε να βγάλουμε τον μήνα, να μην μπορούμε να στηρίξουμε τις ανάγκες των οικογενειών μας, να μην μπορούμε να πάμε σε ένα θέατρο, σε ένα σινεμά, να αγοράσουμε ένα καλό βιβλίο. Γιατί όλα αυτά είναι απαραίτητα για έναν παιδαγωγό. Γιατί δάσκαλος/α σκυφτός/η είναι ο/η εργασιακά και οικονομικά εξαντλημένος/η και απαξιωμένος/η δάσκαλος/α και αυτό δε θα το δεχτούμε.

Τα παιδιά του νησιού δεν γίνεται να αντιμετωπίζονται από την δημοτική αρχή, ουσιαστικά, ως παιδιά δεύτερης κατηγορίας, απαξιώνοντας και εμπαίζοντας τους εκπαιδευτικούς τους! Τα παιδιά (και) του νησιού της Αίγινας έχουν δικαίωμα να έχουν δασκάλους αφοσιωμένους, που δεν θα σκέφτονται πώς θα τα βγάλουν πέρα, που δεν θα ψάχνουν τρόπους να φύγουν από το νησί λόγω αδυναμίας διαβίωσης, που δεν θα αναγκάζονται να παραιτηθούν επειδή δεν μπορούν να αντέξουν το δυσβάστακτο κόστος διαβίωσης (όπως έγινε με αρκετούς συναδέλφους φέτος). Εκπαιδευτικούς που το μόνο που θα τους απασχολεί είναι οι μορφωτικές ανάγκες των μαθητών τους!

Η ΕΛΜΕ Πειραιά δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα διαθέσει όλες της τις δυνάμεις και με κάθε μέσο θα συνεχίσει να διεκδικεί την άμεση χορήγηση του χρηματικού επιδόματος από τον Δήμο της Αίγινας.

Για το λόγο αυτό, καλεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες της Αίγινας σε κινητοποίηση στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 5/3 στις 17:00


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png