Βιβλία της Γωγώς Κουλικούρδη και της Λίνας Μπόγρη - Πετρίτου, θα διαθέσει στα σχολεία της Αίγινας, ο Σύλλογος Φίλων του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας.

429519765_2709439785887054_787760068845722086_n.jpg

Σύλλογος Φίλων του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, θα διαθέσει σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αίγινα τρία βιβλία από τη συλλογή του, με σκοπό τον
εμπλουτισμό των σχολικών βιβλιοθηκών με βιβλία που αναφέρονται στην νεότερη τοπική ιστορία και τον πολιτισμό της Αίγινας.

Πρόκειται για τα βιβλία:

«ΑΙΓΙΝΑ ΙΙ, η Αίγινα στην Επανάσταση του 1821, Αιγινήτες αγωνιστές» της Γωγώς Κουλικούρδη Αίγινα 2002. Στο βιβλίο αυτό αναφέρεται η συμμετοχή Αιγινητών αγωνιστών στις μάχες και στις πολεμικές επιχειρήσεις από το 1821 έως το 1827. Επίσης υπάρχει ο ονομαστικός κατάλογος των αγωνιστών και πλήθος εγγράφων που φωτίζουν τα μεταεπαναστατικά χρόνια και την προσπάθεια αποζημίωσης των αγωνιστών και των οικογενειών τους. Η ιστορικός και ερευνήτρια Γωγώ Κουλικούρδη φέρνει στο φως έγγραφα και πηγές των χρόνων εκείνων από την έρευνα της στα Γενικά Αρχεία του Κράτους.

«Ο Αλέξανδρος του Χατζή – Αλεξανδρή» της Γωγώς Κουλικούρδη Αθήνα 1972. Πρόκειται για τη διδακτορική διατριβή της ιστορικού – φιλολόγου Γωγώς Κουλικούρδη που αναφέρεται στην ιστορία και τη συμμετοχή στον αγώνα του Ψαριανού πολεμικού πλοίου «Αλέξανδρος» του Χατζή Αλεξανδρή.

«Τα λέμε και στην Αίγινα» της Λίνας Μπόγρη -Πετρίτου. Πρόκειται για ένα λαογραφικού περιεχομένου βιβλίο που περιέχει τις παροιμίες, τα ήθη και έθιμα του νησιού γύρω από τις μεγάλες γιορτές του έτους, τους μήνες, τις εποχές, τις συνήθειες και εργασίες των κατοίκων. 

Τα τρία αυτά βιβλία μπορούν να αποτελέσουν ένα σημαντικό βοήθημα στην διοργάνωση εορτών ή ειδικών εκδηλώσεων σε κάθε σχολείο.

Ο πρόεδρος
Ο αντιπρόεδρος
Τα μέλη του Δ. Συμβουλίου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png