Σίλα Αλεξίου: "Ώρα για άμεση αποκατάσταση και θωράκιση του υποθαλάσσιου αγωγού".

«Μαζί Μπροστά για την Αίγινα». Δελτίο Τύπου.
Η απόφαση της εισαγγελικής λειτουργού να δώσει το «πράσινο φως» για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης της βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης της Αίγινας, μας επιτρέπει επιτέλους να χαμογελάσουμε.
Συμμεριζόμενη τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος της υπόθεσης και ανταποκρινόμενη στα αιτήματα που έλαβε τόσο από την Περιφέρεια Αττικής, όσο και από τον Δήμο Αίγινας στις 8 Μαρτίου 2024 (μία ημέρα μετά την αποστολή της ανοιχτής επιστολής από την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί Μπροστά για την Αίγινα» Σίλα Αλεξίου, προς τον κ. Χαρδαλιά με την προτροπή της επίσπευσης των διαδικασιών λόγω έκτακτης ανάγκης), η εισαγγελέας που διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση αποδέσμευσε τον χώρο θέτοντας τους όρους της αποκατάστασης της βλάβης.
Πρέπει να επισημάνουμε ωστόσο ότι για δεύτερη φορά αντλούμε τις σχετικές πληροφορίες από τον Τύπο, καθώς ο Περιφερειάρχης Αττικής δεν έκρινε σκόπιμο να μας ενημερώσει επισήμως με κάποια σχετική ανακοίνωση για ένα θέμα που έχει αναστατώσει όλο το νησί από τις 24 Ιανουαρίου 2024, οπότε και διεκόπη η υδροδότηση με νερό της ΕΥΔΑΠ.
Έστω κι έτσι, κρατάμε την καλή είδηση ευελπιστώντας πως η απόδοση του αγωγού σε πλήρη λειτουργία δεν θα αργήσει και πως, με την ευκαιρία, θα θωρακιστεί το τεράστιο αυτό έργο από μελλοντικές βλάβες. Μόνο έτσι ίσως καταφέρουμε να ξεχάσουμε την ταλαιπωρία που βιώνουμε επί ενάμιση μήνα, καταναλώνοντας νερό για την ποιότητα του οποίου, τόσο ο Δήμος Αίγινας, όσο και η Περιφέρεια Αττικής που διενήργησε αναλύσεις κατόπιν αιτήματός μας, επιμένουν να μην μας ενημερώνουν.
Σίλα Αλεξίου
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
«Μαζί Μπροστά για την Αίγινα»


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png