Ανακοίνωση της ΚΟΒ Αίγινας του ΚΚΕ για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης.

ΚΟΒ Αίγινας του ΚΚΕ. Δελτίο Τύπου.

Η ΚΟΒ Αίγινας του ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη αλλά και την οργή της με αφορμή την αποκάλυψη σεξουαλικής κακοποίησης και σειράς βιασμών μιας νέας γυναίκας στο νησί μας. Ταυτόχρονα εκφράζουμε την συμπαράσταση στο θύμα και στεκόμαστε στο πλάι της στη γενναία απόφασή της να καταγγείλει το δράστη-«τέρας». Είναι αυτονόητο ότι πρέπει άμεσα να προχωρήσουν όλες οι νομικές ενέργειες εναντίον του δράστη και να αποδοθούν οι ανάλογες ποινές.
Τα περιστατικά κακοποίησης των γυναικών πολλαπλασιάζονται και φέρνουν με τραγικό τρόπο στην επιφάνεια τις μεγάλες ελλείψεις στην ολόπλευρη προστασία των κακοποιημένων γυναικών και παιδιών. Μια γυναίκα έχει να αντιμετωπίσει πολλούς σκοπέλους όπως οι μακροχρόνιες και πολυδάπανες νομικές διαδικασίες καθώς και η έλλειψη και υποστελέχωση των αναγκαίων κρατικών δομών για την πρόληψη κι αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών. Η έλλειψη εξειδικευμένων δημόσιων και δωρεάν δομών, όπως για τη θεραπεία του τραύματος, έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχοσυναισθηματική, κοινωνική στήριξη των γυναικών που έχουν υποστεί σεξουαλική βία.
Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με την υπάρχουσα κατάσταση. Οι ανάγκες για ολόπλευρη στήριξη των γυναικών και των παιδιών είναι επείγουσες και δεν μπορούν να υπολογίζονται με το κριτήριο του “κόστους” για το κράτος, με βάση τους αντιλαϊκούς δημοσιονομικούς στόχους. Για αυτή την κατάσταση υπεύθυνη είναι τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και εδώ και τώρα πρέπει να παρθούν μέτρα προστασίας και στήριξης των γυναικών και των παιδιών
Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη αλλά και τη σπίθα του αγώνα ενάντια στους οικονομικούς, κοινωνικούς παράγοντες που γεννούν τους δράστες-“τέρατα” και αφήνουν τις γυναίκες ευάλωτες στην πολύμορφη βία. Αγωνιζόμαστε κόντρα στα “σκοτάδια” του συστήματος της εκμετάλλευσης, της βίας, της γυναικείας ανισοτιμίας.
Απαιτούμε και διεκδικούμε:
* Δημιουργία Συμβουλευτικού Κέντρου στο νησί μας με αποκλειστικά κρατική ευθύνη, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
* Εξασφάλιση της άμεσης φιλοξενίας των κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους μέσω δημιουργίας Ξενώνων Φιλοξενίας. Να αντιμετωπιστούν οι χρονοβόρες διαδικασίες, με άμεση, δωρεάν, προσωρινή φιλοξενία σε ασφαλές περιβάλλον με μοναδική προϋπόθεση τη σύμφωνη γνώμη της καταγγέλλουσας.
* Δημόσιο και Δωρεάν δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και κοινωνικών υπηρεσιών. Να στελεχωθούν όλα τα σχολεία με το απαραίτητο μόνιμο επιστημονικό προσωπικό (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί κ.α.) που έγκαιρα θα εντοπίζουν και θα αντιμετωπίζουν τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας.
* Να πραγματοποιηθούν ενημερωτικά προγράμματα στα σχολεία και στην τοπική κοινωνία από επιστημονικούς κρατικούς φορείς για το φαινόμενο της βίας και της σεξουαλικής παρενόχλησης.
11 Μάρτη 2024


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png