Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αργοσαρωνικού. Πρόσκληση σε συντονισμό και κινητοποιήσεις σε φορείς και συλλογικότητες του νησιού για το πρόβλημα του νερού.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αργοσαρωνικού. Δελτίο Τύπου.

O Σύλλογος Εκπαιδευτικών π.ε νησιών Αργοσαρωνικού βλέποντας το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο νησί μας με την έλλειψη υγιεινού πόσιμου νερού, λόγω βλάβης του αγωγού, παίρνει την πρωτοβουλία να κάνει πρόταση συντονισμού και πάλης με τους άλλους Συλλόγους και φορείς που δρουν στο νησί , καθώς και κατοίκους, για να έχει ο αιγινήτικος λαός πρόσβαση στο υπέρτατο αγαθό το υγιεινό , κατάλληλο , πόσιμο νερό.

Ως εδώ! Αυτό το υγειονομικό έγκλημα προς τους κατοίκους του νησιού πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Καλούμε όλους τους Συλλόγους που δρουν στο νησί (εξωραϊστικούς, πολιτιστικούς, γονέων, αγροτικούς, αθλητικούς κ.α.) αλλά και όλους τους πολίτες του νησιού σε κοινή σύσκεψη οργάνωσης και αγωνιστικής διεκδίκησης .

Συγκεκριμένα, καλούμε τα  μέλη μας αλλά και άλλους συλλόγους , φορείς και κατοίκους:

Σε κινητοποίηση την Τετάρτη 20/3 , στις 17.30 στο Δημοτικό Συμβούλιο

Σε σύσκεψη συντονισμού των συλλόγων και των κατοίκων

Ο στόχος της κινητοποίησης και του συντονισμού να είναι τα παρακάτω: 

Να έρθει εδώ και τώρα με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο ποιοτικό κατάλληλο πόσιμο νερό στο νησί.

Να μην πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ για όσο καιρό καταναλώνουμε το νερό - δηλητήριο των γεωτρήσεων.

Να αποδοθούν στο ακέραιο όλες οι ευθύνες. Θα πρέπει το έργο και η Σύμβασή του να επανελεγχθούν για τους όρους και τον τρόπο που κατασκευάστηκε , να εντοπιστούν οι αιτίες της βλάβης για αποφευχθεί επανάληψή της στο μέλλον.   

Να πραγματοποιηθούν το συντομότερο δυνατό όλες οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης του υποθαλάσσιου αγωγού

Ο Δήμος Αίγινας και η Περιφέρεια καθώς και τα συναρμόδια υπουργεία να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να σχεδιάσουν όλες τις εναλλακτικές λύσεις ώστε να μην ξαναβρεθεί το νησί σε αυτή τη δεινή θέση (στερούμενο κατάλληλου ποιοτικού νερού).

Τα σχολεία του νησιού, οι δομές υγείας και κοινωνικής προστασίας για όσο διάστημα παραμένει υπό κατασκευή ο αγωγός να εφοδιάζονται σε σταθερή βάση με εμφιαλωμένο νερό. 

Προτείνουμε να συγκροτηθεί επιτροπή αγώνα από εκπροσώπους των συλλόγων και κατοίκους με βάση τους παραπάνω άξονες διεκδίκησης και να συντονίζει τη δράση  για όποιες περαιτέρω ενέργειες χρειαστεί. 

Η σύσκεψη, ορίζεται για την Τετάρτη 27/3 ώρα 18.00 (η τοποθεσία θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες) και θα στοχεύσει σε μεγάλη κινητοποίηση του αιγινήτικου λαού στο λιμάνι της Αίγινας το συντομότερο δυνατό.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png