Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νησιών Αργοσαρωνικού. Ανοιχτή σύσκεψη συντονισμού για το νερό.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Νησιών Αργοσαρωνικού. Δελτίο Τύπου.

Από τα τέλη Γενάρη - με τη  βλάβη του υποθαλάσσιου αγωγού και τη διακοπή υδροδότησης με νερό ΕΥΔΑΠ- έχουμε όλοι υποστεί τις συνέπειες αυτής της κατάστασης , έχουμε χρησιμοποιήσει το νερό των γεωτρήσεων ανησυχώντας εύλογα  γι’ αυτό, για την υγεία μας.

Στο διάστημα αυτό επίσης με την παρουσία και την παρέμβασή μελών του Συλλόγου μας και του Δ.Σ στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μαζί με κατοίκους του νησιού μεταφέραμε την αγωνία για όλη αυτή την κατάσταση, ζητήσαμε απαντήσεις κυρίως για τις επιτρεπόμενες και ασφαλείς χρήσεις του νερού αυτού, οι οποίες δεν δόθηκαν από τη δημοτική αρχή.

Ούτε και τώρα ο κάθε κάτοικος μπορεί να γίνει χημικός, να ψάχνει σε κάθε περιοχή που διαμένει τα επιτρεπόμενα ή μη όρια της χημικής και μικροβιολογικής ανάλυσης, τις αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Περιφερειάρχη ή του Δημάρχου για να γνωρίζει ό,τι έχει έχει σχέση με το νερό και την κατανάλωσή του.


Γι΄ αυτό πρέπει να απαιτήσουμε:

-τη μόνιμη επισκευή της βλάβης 

-τις ευθύνες και τις αιτίες που προκλήθηκε και τη μη επανάληψη αυτής της κατάστασης

-τον σχεδιασμό και την πραγματοποίηση από τον Δήμο και την Περιφέρεια όλων εκείνων των έργων που απαιτούνται για εναλλακτικές λύσεις υδροδότησης 

-να γνωστοποιηθεί η σύμβαση και οι όροι του έργου κατασκευής του αγωγού

-να μην πληρώσουμε λογαριασμούς ύδρευσης για το διάστημα που είχαμε στις βρύσες μας το ακατάλληλο νερό των γεωτρήσεων


Για όλα αυτά και σε συνέχεια των προηγούμενων ανακοινώσεών μας, καλούμε τους εκπαιδευτικούς, γονείς, κατοίκους, τους συλλόγους και τα σωματεία του νησιού μας , σε ανοιχτή σύσκεψη συντονισμού, την Τετάρτη 10 Απριλίου στις 6.30μ.μ. ,στο 2ο Δημ. Σχολείο ( Αγ. Διονυσίου 12).



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png