Νέα Αριστερά - Οργάνωση Αίγινας. Αποδυναμώνεται το νησί από τις Δημόσιες υπηρεσίες.

Νέα Αριστερά - Οργάνωση Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Υποθηκοφυλακείο και Ειρηνοδικείο δυο ακόμη σημαντικές υπηρεσίες φεύγουν από το νησί μας.
Το μεν Υποθηκοφυλακείο μεταφέρεται στο Κτηματολογικό γραφείο Πειραιά ενώ το Ειρηνοδικείο καταργείται και οι αρμοδιότητές του μεταφέρονται στο Πρωτοδικείο Πειραιά.
Έτσι για μια ακόμη φορά οι πολίτες της Αίγινας είναι αναγκασμένοι να τρέχουν στην πρωτεύουσα για τις υπηρεσίες που χρειάζονται.
Ιδιαίτερα η κατάργηση και ενοποίηση του Ειρηνοδικείου –του αρχαιότερου Ειρηνοδικείου της Ελλάδας-θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους πολίτες του νησιού αφού κατηγορούμενοι, μάρτυρες, δικηγόροι είναι υποχρεωμένοι να ταξιδεύουν στην πρωτεύουσα, με ότι αυτό συνεπάγεται σε χρόνο και έξοδα.
Μετά την κατάργηση της ΔΟΥ Αίγινας και του ΕΦΚΑ-πρώην ΙΚΑ- (παρέμειναν δύο επικουρικά γραφεία που δεν μπορούν όμως να διεκπεραιώσουν όλες τις υποθέσεις) το νησί μας αποδυναμώνεται από όλες σχεδόν τις Δημόσιες υπηρεσίες.
Παρά τις ενέργειες της Δημοτικής αρχής δεν έγινε κατορθωτό να παραμείνει τουλάχιστον το Ειρηνοδικείο και να αναβαθμιστεί σε Πρωτοδικείο.
Ο υπερσυγκεντρωτισμός του επιτελικού κράτους μαρτυρά για μια ακόμη φορά την εγκατάλειψη της νησιωτικής κοινωνίας, πολλαπλασιάζοντας τα ήδη σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες (ακρίβεια σε προιόντα, καύσιμα,εισιτήρια, ενοίκια κ.λ.π.).
Καλούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους πολίτες, τους επαγγελματικούς φορείς, τους συλλόγους του νησιού σε συμπόρευση για αναστολή όλων αυτών των αλλαγών, που θα επιφέρουν σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις στους πολίτες του νησιού μας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png