Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας των ενοριών της Αίγινας.

Στο ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Παναγίτσα, παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, των ενοριών του νησιού και των εκκλησιαστικών συνεργατών της Αίγινας και του Αγκιστρίου. Την εκδήλωση προλόγισε ο αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Γελαδάκης, ενώ ακολούθησε χαιρετισμός από το Δήμαρχο Αίγινας κύριο Σάκη Σακκιώτη. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με θρησκευτικούς ύμνους τους οποίους απέδωσε η παιδική χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης, υπό την διεύθυνση του πρωτοπρεσβύτερου Νικόλαου Γαρυφάλλου.


Ιδιαίτερα σημαντική η ομιλία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, ο οποίος εκτός από την εκτενή αναφορά σε κοινωνικά προβλήματα που τροφοδοτούνται από το περιβάλλον της κρίσης, παρουσίασε και τη θέση του για διάφορα σημαντικά θέματα που αφορούν την Αίγινα. Ένα από αυτά είναι το νοσοκομείο. Ο κ. Εφραίμ παρουσίασε ονομαστικά το νέο διοικητικό συμβούλιο, ευχαρίστησε το απερχόμενο και τόνισε ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το νοσοκομείο να παραμείνει ανοικτό. Απεύθυνε επίσης κάλεσμα στους κατοίκους του νησιού, που θα μπορούσαν να προσφέρουν εθελοντική εργασία για τη λειτουργία του συσσιτίου του Λεουσείου Ιδρύματος. Παράλληλα τόνισε την ανάγκη αν λειτουργήσουν οι ενορίες του νησιού σε μία νέα βάση, που δεν θα χαρακτηρίζεται από γεωγραφικά κριτήρια, αλλά από την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού τους και στην ουσιαστική συμμετοχή. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και τις ευχές για τη νέα χρονιά.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png