Η τέλεση του καθαγιασμού των υδάτων στο Κεντρικό Λιμάνι της Αίγινας.

Με νεφοσκεπή ουρανό και τη θερμοκρασία να έχει πέσει αρκετά κατά τη διάρκεια της νύχτας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας η τελετή του καθαγιασμού των υδάτων, από τους κληρικούς των ενοριών που βρίσκονται στο κέντρο του νησιού. Είχε προηγηθεί η θεία λειτουργία και η δοξολογία στη Μητρόπολη της Αίγινας, μετά την ολοκλήρωση της οποίας και λίγο μετά τις 11:15 π.μ. ξεκίνησε η τελετή των Θεοφανίων. Στη σημαιοστολισμένη εξέδρα που είχε τοποθετηθεί στην προβλήτα των ιπταμένων, αλλά και περιφερειακά του λιμανιού, συγκεντρώθηκαν κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού για να παρακολουθήσουν την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Κατά τη διάρκεια της τελετής των Θεοφανίων, τα σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας συμμετείχαν στο εορτασμό, ενώ όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος νέοι του νησιού ετοιμάζονταν να πιάσουν το σταυρό, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο και την παγωμένη θάλασσα.


Μετά την ανάγνωση του ευαγγελίου της ημέρας και την τρίτη κατάδυση του τιμίου σταυρού στα νερά του λιμανιού, δώδεκα νέοι του νησιού βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν το σταυρό και να πάρουν την ευλογία του. Ο νεαρός Μανώλης Μακαρατζής κατάφερε να πιάσει το σταυρό πρώτος, να τον ανασπαστεί, όπως έκαναν και οι υπόλοιποι νέοι στη συνέχεια. Στην τελετή της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού συμμετείχαν τιμώντας την οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου της Αίγινας, οι αλιείς του νησιού και τα σκάφη που βρίσκονταν στο λιμάνι της Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png