Με μεγάλη προσέλευση πιστών η τελετή άφιξης του Αγίου Φωτός στην Αίγινα.

Με κάθε λαμπρότητα και με πολύ μεγάλη συμμετοχή κατοίκων και παραθεριστών του νησιού, πραγματοποιήθηκε και φέτος η τελετή άφιξης του Αγίου Φωτός στην Αίγινα στις 9 σήμερα το βράδυ στο κεντρικό λιμάνι. Λίγες ώρες νωρίτερα οι κύριοι Νεκτάριος Λαβούτας και Σωτήρης Μπήτρος, παρελάμβαναν το Άγιος Φως, που έφτασε με ειδική πτήση και έγινε δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Στη συνέχεια οι κύριοι Λαβούτας και Μπήτρος έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά, όπου τους περίμενε το σκάφος 607 του Λιμενικού Σώματος.

Λίγο μετά τις 9 το πλοίο του Λιμενικού Σώματος έφτασε στην Αίγινα. Εκεί έγινε δεκτό με συριγμούς, από τα πλοία του λιμανιού, ενώ το ρυμουλκό σκάφος "Μαλτέζος ΙΙ" απέδωσε τιμές δημιουργώντας μία υδάτινη πύλη στην είσοδο του λιμανιού. Τον κυβερνήτη και το πλήρωμα του σκάφους καλωσόρισε ο λιμενάρχης Αίγινας κύριος Κυριάκος Γκαρής, ενώ τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας. Την αποστολή υποδέχθηκε επίσης ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης.

Στη συνέχεια ο κλήρος του νησιού έψαλε και οι πιστοί παρέλαβαν το Άγιος Φως με λαμπάδες και φαναράκια. Το Άγιο Φως συνόδεψαν οχήματα του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας, ενώ η μεταφορά του έγινε με όχημα που είχε διαμορφώσει για το σκοπό αυτό η Ομάδα Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας, μέλος της Πολιτικής Προστασίας Ελλάδας. Κατά τη μεταφορά πρώτος σταθμός ήταν το Νοσοκομείο Αίγινας, ενώ ακολούθησαν και άλλες ενορίες του νησιού.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png