Εορτή λήξεως των κατηχητικών σχολείων Αίγινας.

Αρχιερατεία Αιγίνης. Δελτίο Τύπου.
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Μαΐου η εορτή λήξεως των κατηχητικών σχολείων Αιγίνης. Νωρίς το πρωί τα παιδιά προσήλθαν στο Κέντρο Νεότητας Αίγινας προκειμένου να συμμετάσχουν στην Θεία Λειτουργία. Ο υπεύθυνος νεότητας π. Σάββας Ζέρβας λειτούργησε με την παιδική χορωδία που αποτελείται από κατηχητόπουλα των νεανικών συντροφιών όλων των ενοριών της νήσου. Υπό την διεύθυνση του π. Νικολάου Γαρυφάλλου η χορωδία απέδωσε ωραιότατα τους λειτουργικούς ύμνους στα κατανυκτικότατα εκκλησάκια του Κέντρου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τα παιδιά κατευθύνθηκαν στην αμφιθεατρική αίθουσα του Κέντρου Νεότητας, όπου παρακολούθησαν την χορωδία να ερμηνεύει παραδοσιακά τραγούδια με θέμα την Άνοιξη.

Έπειτα στον αύλειο χώρο του Κέντρου προσεφέρθη πρωινό κέρασμα και ένα μικρό ενθύμιο. Κατόπιν τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν τόσο στην αυλή, όσο και στις αίθουσες του Κέντρου. Την παράσταση ωστόσο έκλεψαν οι μαθητές του προκατώτερου κατηχητικού σχολείου με την ζωντάνια και την αθωότητά τους.

Ευχαριστούμε θερμά τον Σεβασμιώτατο μητροπολίτη μας κ. Εφραίμ, με την ευλογία του οποίου έγινε η εορτή λήξης, για την ανύστακτη υπέρ της νεότητας ποιμαντική του φροντίδα, της οποίας καρπός είναι και το νεοανακαινισθέν Κέντρο Νεότητας Αιγίνης.

ΕΚ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑΣ ΑΙΓΙΝΗΣ