Η Αίγινα τιμά τη χάρη Της. Πλήθος πιστών στην Παναγία την Χρυσολεόντισσα.

xri-15b-00

Με την τέλεση του πανηγυρικού εσπερινού ξεκίνησαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για την ημέρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο μοναστήρι της Χρυσολεόντισσας. Κατά γενική ομολογία η προσέλευση των πιστών ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά. Ένα μεγάλο κομβόι από αυτοκίνητα και μηχανές ανεβοκατέβαινε διαρκώς από το απόγευμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες το δρόμο που συνδέει τον Άγιο Νεκτάριο με το Μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσολεόντισσας.

Είναι ενδεικτικό ότι για να μπορέσει να προσκυνήσει κανείς την εικόνα της Παναγίας έπρεπε να περιμένει περισσότερο από μισή ώρα, καθώς η προσέλευση του κόσμου ήταν συνεχής και αμείωτη.


Στο κέντρο της Αίγινας και μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης έγινε χθες το βράδυ η περιφορά της εικόνας στους δρόμους και την παραλία της Αίγινας, μετά την ολοκλήρωση του πανηγυρικού εσπερινού στο Μητροπολιτικό Ναό του νησιού. Κατά τη διάρκεια της περιφοράς της εικόνας έγιναν δύο δεήσεις: η πρώτη στο Νοσοκομείο της Αίγινας και η δεύτερη στην παραλία στο Δημαρχείο.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png