Η τελετή της μεταφοράς του τιμίου λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου από το κεντρικό λιμάνι της Αίγινας στο λιμάνι του Πειραιά.

Φωτογραφίες - Video: Σωτήρης Μπήτρος.
Με την απόδοση τιμών από τον κυβερνήτη και το πλήρωμα του σκάφους "Άγιος Ευστράτιος" του Λιμενικού Σώματος, καθώς και τη Λιμενική Αρχή Αίγινας, μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί το ιερό λείψανο του Αγίου Νεκταρίου από το λιμάνι του νησιού στο λιμάνι του Πειραιά. Κάτω από το βροχερό ουρανό ο Αρχιμανδρίτης πατέρας Αμφιλόχιος Γελαδάκης συνόδευσε το τίμιο λείψανο στον Πειραιά όπου έγινε η υποδοχή του από πλήθος κόσμου και με κάθε λαμπρότητα.

Κατά την άφιξη του σκάφους στον Πειραιά απέδωσε τιμές η φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος ενώ το λείψανο παρέλαβε ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά Αρχιμανδρίτης Νήφων Καπογιάννης. Με πομπή από μαθητές και πιστούς μεταφέρθηκε στον Άγιο Νικόλαο, όπου και τελέστηκε δοξολογία. Στον Άγιο Νικόλαο θα παραμείνει μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου.

Στην τελετή από πλευράς του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας κ. Αθανάσιος Μπούσιος, ο Πρόεδρος του ΟΛΠ κ. Γιώργος Ανωμερίτης, οι Υπαρχηγοί του Λιμενικού Σώματος Αντιναυάρχοι Λ.Σ. Κωνσταντίνος Κουνουγέρης και Δημήτριος Τσιαδής καθώς και Ανώτατοι Αξιωματικοί του Λ.Σ.