Με λαμπρότητα η λιτάνευση των τιμίων λειψάνων και της εικόνας του πολιούχου της Αίγινας Αγίου Διονυσίου.

Η χαμηλή θερμοκρασία σήμερα στο νησί δεν στάθηκε εμπόδιο στη μεγάλη προσέλευση των πιστών και της εκπαιδευτικής κοινότητας του νησιού, που συμμετείχαν στην λιτάνευση της εικόνας και των τιμίων λειψάνων του Αγίου Διονυσίου στην παραλία και τους κεντρικούς δρόμους της Αίγινας. Η λιτανεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 10:30 από το Μητροπολιτικό Ναό του νησιού, όπου είχε προηγηθεί η θεία λειτουργία και η δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ.

Τη λατρευτική πομπή συνόδευσε επίσης η φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας ΜΟΥΣΑ., εκπρόσωποι της διοίκησης του δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας του νησιού, το τοπικό σύστημα ναυτοπροσκόπων, όπως επίσης και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Αίγινας.

Δείτε φωτογραφίες από τη λιτανεία εδώ.

Τις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου Αγίου της Αίγινας Αγίου Διονυσίου, τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές της Α' Πειραιά και Νήσων κύριοι Κώστας Κατσαφάδος και Παναγιώτης Μελάς, αλλά και μέλη της Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών. Κατά τη διάρκεια της λιτανείας τελέσθηκε δέηση στο χώρο μπροστά από το Δημαρχείο και το ναό της ενορίας της "Παναγίτσας".

Η λιτανεία ολοκληρώθηκε στο Μητροπολιτικό Ναό Αίγινας με τη φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας να παιανίζει τον εθνικό ύμνο.