Η Αίγινα γιόρτασε την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου.


Γράφει ο Νεκτάριος Λαβούτας.
Με θρησκευτική λαμπρότητα και κατάνυξη, γιόρτασε το νησί μας την «Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου»
Πλήθος πιστών από όλη την Ελλάδα παρακολούθησε από την παραμονή, την ολονύκτιο ιερά αγρυπνία, καθώς και την λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων του Αγίου μας.
Από μαρτυρίες ανθρώπων της εποχής, ο τάφος του Αγίου ανοίχτηκε επανειλημμένα κατά τα επόμενα 20 χρόνια και το σώμα του ήταν αδιάφθορο.

Την 3η Σεπτεμβρίου 1953 έγινε ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου μας υπό του τότε Μητροπολίτη Ύδρας Προκόπιου (1912-1965) πολλών κληρικών, μοναχών, κατά την ανακομιδή μια ευωδία πλημμύρισε την περιοχή. ( από το βιβλίο του Μανώλη Μελινού « Μίλησα με τον Άγιο Νεκτάριο» τόμος Β΄ )  
Στον πανηγυρικό εορτασμό λάμπρυναν με την παρουσία τους οι Μητροπολίτες, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Φλωρίνης κ. Θεόκλητος Κερκύρας κ. Νεκτάριος, Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος, (Αγγλία)

Ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ ευχαρίστησε και ευλόγησε τους πιστούς που με υποδειγματική κατάνυξη παρακολούθησαν τις εορταστικές εκδηλώσεις.
Ο Ιερός κλήρος, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του νησιού μας καθώς και ο Γενικός Αρχιερατικός επίτροπος κ. Ακίνδυνος συνέβαλαν στην άριστη οργάνωση των εορταστικών  εκδηλώσεων.