Θεοφάνεια. Η τελετή της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στην Αίγινα.

Με βροχερό καιρό πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η τελετή του καθαγιασμού των υδάτων στο Κεντρικό Λιμάνι της Αίγινας. Μετά τη θεία λειτουργία και τη δοξολογία για τη γιορτή των Θεοφανείων στη Μητρόπολη της Αίγινας, οι ιερείς των κεντρικών ενοριών τέλεσαν την τελετή του καθαγιασμού των υδάτων στην εξέδρα που είχε τοποθετηθεί στην προβλήτα των ιπταμένων. Κάτοικοι του νησιού και εκδρομείς του τριημέρου, προφυλαγμένοι κάτω από ομπρέλες, παρακολούθησαν την τελετή, ενώ το πλοίο "Ποσειδών Ελλάς" που κατέπλευσε εκείνη την ώρα στο λιμάνι απέδωσε τιμές με μακρόσυρτους συριγμούς.

Κατά τη διαδικασία της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού, τα καπνογόνα και οι κόρνες από τα μικρά σκάφη συμπλήρωσαν την χαρακτηριστική εικόνα της μεγάλης θρησκευτικής γιορτής στο λιμάνι του νησιού. Τηρώντας και φέτος τη θρησκευτική παράδοση, δώδεκα νέοι από την Αίγινα βούτηξαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού για να πιάσουν το σταυρό. Ο Μανώλης Μακαρατζής ήταν και φέτος αυτός που τα κατάφερε. Όλοι δέχθηκαν τις επευφημίες και το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου για την προσπάθειά τους. Μετά την ολοκλήρωση της τελετής, όλοι όσοι βούτηξαν για να πιάσουν το Σταύρο πήραν ένα μικρό αναμνηστικό από τον κλήρο του νησιού.

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή εδώ.


Στην τελετή της κατάδυσης του Τιμίου Σταύρου συμμετείχε και φέτος ο Ναυτικός Όμιλος Αίγινας, καθώς στο λιμάνι ιστιοπλοϊκά του ομίλου και νεαροί αθλητές παρουσίασαν τις δεξιότητές τους, δίνοντας ένα ξεχωριστό χρώμα στην ημέρα. Την τελετή παρακολούθησε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κύριος Δημήτρης Κατσικάρης, ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης, μέλη της δημοτικής αρχής και του δημοτικού συμβουλίου, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας του νησιού, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png