Το πανηγύρι του Αγίου Σώστη στα γραφικά σοκάκια της Πέρδικας.


Με την πανήγυρη της εκκλησίας του "Αγίου Σώστη" στην Πέρδικα, να συμπίπτει με το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, τα γραφικά σοκάκια του όμορφου χωριού γέμισαν από κατοίκους του νησιού και επισκέπτες που βρήκαν την ευκαιρία μαζί με το προσκύνημα στην εκκλησία του Αγίου Σώζοντος να περάσουν ένα όμορφο βράδυ στο λιμάνι της Πέρδικας, που ζούσε όπως κάθε χρόνο στον εορταστικό παλμό της μεγάλης της γιορτής.

Το ατελείωτο κομβόι από αυτοκίνητα στον παραλιακό δρόμο που συνδέει την Αίγινα με την Πέρδικα, αργά το απόγευμα του Σαββάτου, δημιουργούσε την εικόνα της μεγάλης συγκέντρωσης και της γιορτινής ατμόσφαιρας στους δρόμους και το λιμάνι του χωριού. Οι πάγκοι με τους λιανοπωλητές είχαν κατακλύσει για μία ακόμη χρονιά το δρόμο που οδηγεί στην εκκλησία, ενώ στις ταβέρνες και στις καφετέριες είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο. Αυτός ήταν άλλωστε και ο προορισμός των περισσοτέρων μετά τον πανηγυρικό εσπερινό και την περιφορά της εικόνας που επέλεξαν να δειπνήσουν εκεί ή να πιουν ένα ποτό δίπλα στη θάλασσα. Άλλωστε η καλοκαιρινή διάθεση στο νησί καλά κρατεί, λόγω και των καιρικών συνθηκών.

Με περισσότερο προσκυνηματική διάθεση προσήλθαν οι πιστοί το πρωί της Κυριακής, ενώ ο κόσμος εξακολουθούσε να προσέρχεται μέχρι αργά το βράδυ σήμερα για να ανάψει ένα κερί και να κάνει μία βόλτα με την οικογένεια του στους υπαίθριους πάγκους.