Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης στην "Παναγίτσα".

Το απόγευμα της Κυριακής στο ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου με την παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η κοινωνική διάσταση της κακής οικονομικής συγκυρίας και η ανάγκη για την αναθεώρηση πολλών παραμέτρων της καθημερινής ζωής, αλλά και η συμβολή των πιστών στις πρωτοβουλίες της εκκλησίας, ήταν μερικά μόνο από τα θέματα της ομιλίας του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.

Από την ομιλία του κ. Εφραίμ δεν έλειψαν οι αναφορές σε όσα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο επηρεάζουν και διαμορφώνουν την σκέψη στη σύγχρονη εποχή, έκανε αναφορά στην τεχνολογία, αλλά και ευρωπαϊκά ζητήματα που σχετίζονταν τόσο με την οικονομική κατάσταση, όσο και με τις τάσεις που διαμορφώνονται σε σχέση με τη θρησκεία. Ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε επίσης τις πρόσφατες εξελίξεις και αποφάσεις για τη λειτουργία του συσσιτίου του Λεουσείου Ιδρύματος, μετά τη θετική έκβαση για την αναδιαρρύθμιση του κτιρίου της εκκλησιαστικής Λεουσίου Στέγης. Λόγω των εργασιών που θα ξεκινήσουν στο Λεούσειο, το συσσίτιο θα μεταφερθεί στο χώρο του νοσοκομείου, αφού πρώτα γίνουν και εκεί κάποιες αναγκαίες εργασίες.

Παράλληλα έκανε αναφορά στις πρωτοβουλίες και τα έργα του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου Αίγινας, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς. Στην εκδήλωση συμμετείχε η παιδική χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης υπό τη διεύθυνση της κυρίας Ελένης Αθανασοπούλου και του μουσικολόγου πατέρα Νικολάου Γαρυφάλλου, τα μέλη της οποίας παρουσίασαν εκκλησιαστικούς ύμνους και τραγούδια. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.