"Η Καύση των Νεκρών - Εμπειρίες από την χώρα της Πρωινής Γαλήνης". Ομιλία του Μητροπολίτη Κορέας και Εξάρχου Ιαπωνίας κ. Αμβρόσιου Ζωγράφου.

"Η Καύση των Νεκρών - Εμπειρίες από την χώρα της Πρωινής Γαλήνης", ήταν το θέμα της ομιλίας του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτης Κορέας κ. Αμβρόσιου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα του κινηματογράφου "Τιτίνα". Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Ιεραποστολής της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κορέας. Η εκδήλωση ξεκίνησε με ύμνους από τη Βυζαντινή Χορωδία Αίγινας, συνοδεία παραδοσιακών οργάνων. Κατά την έναρξη της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος είπε ανάμεσα σε άλλα: "Το θέμα δεν είναι ευχάριστο, το ξέρω, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ακούμε και μη ευχάριστα. Επειδή και στην Ελλάδα, έμαθα πρόσφατα ότι εγκρίθηκε η δημιουργία του πρώτου αποτεφρωτήρα στο Βόλο και πολύ συζήτηση γίνεται και εδώ στην πατρίδα μας, για αυτό νομίζω ότι θα ήταν ωφέλιμο να ακούσουμε όχι τη γίνεται στην Εγγύς Ανατολή, αλλά στην Άπω Ανατολή".

Ο Σεβασμιώτατος διευκρίνισε από την αρχή ότι δεν θέλει η ομιλία του να γίνει θεωρητική, αλλά μέσα από μία εμπειρία που έζησε ο ίδιος, αυτή να οδηγηθεί σε ένα βαθύτερο θεολογικό συμπέρασμα. Παρουσίασε με περιγραφικό τρόπο τις βιωματικές σκηνές που έζησε, παρουσιάζοντας ένα - ένα τα βήματα της καύσης ενός νέου που έφυγε από τη ζωή. "Ο τρόπος καύσης των νεκρών που περιγράψαμε, έχει γίνει με την σύγχρονη τεχνολογία υπόθεση πατήματος ηλεκτρικών κουμπιών. Γι᾽ αυτό τον λόγο θα μπορούσε ίσως να ισχυρισθεί κανείς ότι δεν έχει την φρίκη, που παρουσιάζει η καύση των νεκρών πάνω σε στιβάδα ξύλων εις κοινή θέα στην πλατεία του χωριού με την μυρωδιά του ψημένου κρέατος του νεκρού όπως π.χ. στην Ινδία και σ᾽ άλλες χώρες της Ασίας, που υπολείπονται σε τεχνολογία και ανάπτυξη.

Όμως το μείζον πρόβλημα παραμένει το ίδιο. Η όλη διαδικασία αποτέφρωσης, με τον προηγμένο ή τον πρωτόγονο τρόπο, είναι το ίδιο μηδενιστική. Κι αυτή ακριβώς η μηδενιστική αντίληψη περί ζωής που περικλείει, ερμηνεύει γιατί στις Ασιατικές χώρες υπάρχει τόσο πολύ μεγάλο ποσοστό αυτοκτονιών, με υψηλότερο αυτό της Κορέας. Στην Κορέα κάθε μέρα αυτοκτονούν 40-45 άνθρωποι" είπε.

Μετά την ομιλία ακολούθησαν σχετικές ερωτήσεις, ενώ μετά το τέλος της συζήτησης προβολή ταινίας από τη δράση της Ιεράς Μητρόπολης Κορέας. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png