Η περιφορά των επιταφίων στο κέντρο της Αίγινας.

Πλήθος πιστών, κατοίκων και παραθεριστών του νησιού συνόδεψαν σήμερα το βράδυ τη λατρευτική πομπή των επιταφίων των ενοριών του κέντρου. Οι επιτάφιοι της Μητροπόλεως, της "Παναγίτσας" και του Αγίου Νικολάου συγκεντρώθηκαν στην Παλαιά Προβλήτα, υπό τον ήχο των πένθιμων εμβατηρίων της φιλαρμονικής του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας. Κατά τη διάρκεια της περιφοράς στους δρόμους του κέντρου, οι γυναίκες των ενοριών έψελναν τα τροπάρια της ακολουθίας, ενώ μυροφόρες κρατούσαν άνθη και φαναράκια. 

Η παραλία, σημείο συγκέντρωσης των επιτάφιων αλλά και των πιστών που ακολουθούσαν, "πλημμύρισε" από το φως των κεριών που κρατούσαν όσοι συμμετείχαν στη λατρευτική πομπή. Οι καμπάνες των εκκλησιών ηχούσαν πένθιμα μεταφέροντας το μήνυμα του Θείου Δράματος. Κατά τη διάρκεια της επιστροφής των επιταφίων στους ναούς, οι πιστοί έσκυβαν με ευλάβεια περνώντας κάτω από αυτούς στις εισόδους των εκκλησιών.

Δείτε φωτογραφίες από την περιφορά εδώ.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png