Εκδήλωση προς τιμή του Αγίου Λουκά του ιατρού.

Εκδήλωση προς τιμή του Αγίου Λουκά του ιατρού, αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας (1877 - 1961) πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα ο Σύλλογος Φίλων Ιεραποστολής της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κορέας και το Νοσοκομείο Αίγινας. Στον κατάμεστο από πιστούς προάυλιο του νοσοκομείου, η εκδήλωση ξεκίνησε με παράκληση στον Άγιο Λουκά,  όπου τέθηκε σε προσκύνημα Ιερό Λείψανο του Αγίου.

Ακολούθησε αφιέρωμα στο βίο και το έργο του Αγίου, με προβολή οπτικοακουστικού υλικού και ανάγνωση κειμένων από μέλη του συλλόγου. Ο Αγιος Αρχιεπίσκοπος Λουκάς ο Ιατρός, κατά κόσμον Βαλεντίν του Φέλιξ Βόϊνο - Γιασενέτσκι, γεννήθηκε στις 14 Απριλίου 1877 στο Κερτς της χερσονήσου της Κριμαίας. Ο Άγιος Αρχιεπίσκοπος Λουκάς έζησε στην χειρότερη περίοδο της νεώτερης Ευρωπαϊκής ιστορίας, μέσα σε ένα καθεστώς εχθρικό προς κάθε θρησκεία αλλά και ελευθερία. Έζησε και πάλεψε σαν Ιατρός και απλός πολίτης σε 2 παγκόσμιους πολέμους και δεκάδες κινήματα ή επαναστάσεις.

Να σημειώσουμε ότι από τη διοίκηση του νοσοκομείου, βρίσκεται σε εξέλιξη η πώληση λαχνών, για την κλήρωση μίας μηχανής μικρού κυβισμού, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την αποπεράτωση του έργου της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας  (ΜΑΦ) του νοσοκομείου. Λαχνοί διατίθενται στους ενοριακούς ναούς της Αίγινας, αλλά και από μέλη του Δ.Σ. σε διάφορα άλλα σημεία.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png