Αγρυπνία στην Παναγία την Χρυσολεόντισσα

Εκατοντάδες κάτοικοι και παραθεριστές του νησιού προσήλθαν και φέτος στο προσκύνημα της Παναγίας της Χρυσολεόντισσας για να τιμήσουν τη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Οι εικόνες γνώριμες για όσους έχουν βιώσει αυτή την ξεχωριστή εμπειρία. Μπορεί ο χωμάτινος δρόμος να μην υπάρχει πια, όμως η διαδρομή προς το μοναστήρι ξυπνά αγαπημένες καλοκαιρινές αναμνήσεις από παιδικά χρόνια. Τώρα είναι διαφορετικά. Το μποτιλιάρισμα, το υπαίθριο γλέντι, οι δεκάδες πλανόδιοι πωλητές κάθε λογής αντικειμένων, και μετά η ησυχία, οι μυρωδιές της φύσης και ο τρούλος που λαμπυρίζει από μακριά.

Στο εσωτερικό του μοναστηριού τα σήμαντρα, οι χαμηλόφωνες συζητήσεις στον περίβολο, τα λόγια της ακολουθίας από τους ψάλτες. Η αγρυπνία έχει ξεκινήσει, οι πιστοί ανεβαίνουν σιγά - σιγά τα σκαλοπάτια μέχρι να ανασπαστούν και να ανάψουν ένα κερί. Στην επιστροφή η κατηφόρα θα χρειαστεί προσοχή, όμως η Αίγινα μέσα στο σκοτάδι ξεδιπλώνει, σαν σε πανόραμα, κάθε κρυμμένη από την ημέρα ομορφιά της.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png