Η περιφορά της εικόνας της "Παναγίας της Φανερωμένης".

Τις σπάνιες εικόνες κατάνυξης ενός σημαντικότατου μνημείου της ορθοδοξίας στο νησί, έζησαν και φέτος οι εκατοντάδες προσκυνητές που κατέκλυσαν από νωρίς το απόγευμα την κατακόμβη και το προαύλιο του ναού της Παναγίας της Φανερωμένης. Εννέα μέρες μετά την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου η εκκλησία μας τιμά τα εννιάμερα της Παναγιάς και ο μυστηριακός τόπος της κατακόμβης γίνεται σημείο λατρείας και προσευχής. Η περιφορά της θαυματουργής εικόνας θυμίζει την παράδοση που θέλει έναν γεωργό που όργωνε το χωράφι του ή κατά μία άλλη εκδοχή ένα άλογο που έπεσε μέσα σε ένα λάκκο, ένα τυχαίο γεγονός να οδηγεί στην αποκάλυψη της εικόνας.

Η περιφορά της  γίνεται περιμετρικά του ναού, ενώ στο μέσον της διαδρομής πραγματοποιείται δέηση. Πάντως αρνητική εντύπωση προκάλεσε η απουσία ρύθμισης της κυκλοφορίας, και τα οχήματα που περνούσαν μέσα από τη λατρευτική πομπή. Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα το πρωί με τον όρθρο και τη Θεία Λειτουργία στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png