Εορτασμός Αγίου Νεκταρίου – Μεγάλη η προσέλευση των πιστών.


Με την πολύ μεγάλη προσέλευση πιστών από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και από το εξωτερικό να χαρακτηρίζει τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στη μνήμη του προστάτη του νησιού Αγίου Νεκταρίου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής η μεγάλη λατρευτική πομπή  της εικόνας και των λειψάνων του στην παραλία και τους κεντρικούς δρόμους της Αίγινας.



Το βράδυ του Σαββάτου στο μεγάλο Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου πραγματοποιήθηκε αγρυπνία που παρακολούθησε με κατάνυξη πλήθος προσκυνητών. Λίγο πριν είχε ολοκληρωθεί ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κυρίου Εφραίμ Στενάκη.


Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε η Αρχιερατική θεία λειτουργία με τη συμμετοχή έξη συνολικά Μητροπολιτών από διάφορα μέρη της Ελλάδος, ενώ η προσέλευση των προσκυνητών γέμισε ασφυκτικά τους χώρους μέσα και έξω από τον ιερό ναό. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας σχηματίστηκε πομπή από οχήματα που κατέβασε την εικόνα και την Κάρα του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα. Η λιτανεία ξεκίνησε από την περιοχής της “Παναγίτσας”. Σε αυτή συμμετείχε η εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού, μπάντα του Λιμενικού Σώματος και στην πρώτη της επίσημη εμφάνιση η Φιλαρμονική του Δήμου της Αίγινας που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις.


Όπως το θέλει η βαθιά θρησκευτικότητα των Αιγινητών, οι οικογένειες που μένουν στους δρόμους που βρίσκονται στη διαδρομή της λειτανίας στρώνουν χαλιά για να περάσει πάνω από αυτά η πομπή, ενώ ραίνουν με άνθη και λουλούδια την εικόνα. Η λατρευτική πομπή κατέληξε στο Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας. Κατά την είσοδο της Κάρας και της εικόνας του Αγίου Νεκταρίου στον πρόναο γυναίκες από τα παράθυρα του γυναικωνίτη τα έραιναν με ροδοπέταλα.

Ακολούθησε προσκύνημα από τους πιστούς που συνέρρεαν στη Μητρόπολη της Αίγινας για να ανασπαστούν την εικόνα και τα λείψανα του αγίου. Λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, σε κλίμα κατάνυξης και ευλάβειας εψάλει παράκληση. Η παραμονή της εικόνας και της Κάρας του Αγίου Νεκταρίου στη Μητρόπολη της Αίγινας ολοκληρώθηκε στις 4 το απόγευμα, οπότε κα ξεκίνησε η μεταφορά της προς την Μονή της Αγίας Τριάδος.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png