Με λαμπρότητα η περιφορά της εικόνας του Αγίου Διονυσίου στους κεντρικούς δρόμους της Αίγινας.

Κάτω από τον νεφοσκεπή ουρανό της Αίγινας, το νησί γιόρτασε σήμερα την εορτή του πολιούχου του Αγίου Διονυσίου, με τις εκκλησιαστικές εκδηλώσεις να κορυφώνονται με τη λιτάνευση της εικόνας και των τιμίων λειψάνων του Αγίου Διονυσίου στην παραλία και τους κεντρικούς δρόμους της Αίγινας, μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας και της Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό του νησιού.

Της λατρευτικής πομπής προπορεύθηκε η φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας "ΜΟΥΣΑ" και η μπάντα του τοπικού συστήματος Ναυτοπροσκόπων, ενώ ακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των σχολείων του νησιού που συμμετείχαν στην περιφορά, όπως επίσης εκπρόσωποι της διοίκησης του δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας του νησιού, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της Αίγινας.

Δείτε φωτογραφίες από τη λιτανεία εδώ.

Τις εκκλησιαστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου της Αίγινας Αγίου Διονυσίου, τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές κύριοι Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και Κώστας Κατσαφάδος. Η λατρευτική πομπή ολοκληρώθηκε στο Μητροπολιτικό Ναό Αίγινας, όπου η φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας παιάνισε τον εθνικό ύμνο, με τις κυρίες της ενορίας να ραίνουν με άνθη την εικόνα και τα λείψανα του Αγίου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png