Ημέρα πένθους. Η ακολουθία των Μεγάλων Ωρών, ο Εσπερινός και η Αποκαθήλωση.

Με μεγάλη προσέλευση πιστών στις ενορίες του νησιού, πραγματοποιήθηκαν οι ακολουθίες του πρωινού της Μεγάλης Παρασκευής, ημέρα πένθους και θλίψης για την ορθοδοξία. Μετά τις ακολουθίες των Μεγάλων Ωρών, του Εσπερινού και της Αποκαθήλωσης, οι καμπάνες ηχούν πένθιμα και οι πιστοί μεταβαίνουν στις εκκλησίες για να ανασπαστούν τους ανθοστόλιστους επιτάφιους.

Η ηλιοφάνεια σήμερα και η μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, βοήθησε τους κατοίκους της Αίγινας και τους εκδρομείς του Πάσχα να επισκεφθούν τις εκκλησίες, ενώ εξίσου σημαντική αναμένεται να είναι η προσέλευση των πιστών στα κοιμητήρια του νησιού κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Να σημειώσουμε ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στο κοιμητήριο της Αγίας Ειρήνης, θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα η περιφορά του επιταφίου.

Η ακολουθία της Μεγάλης Παρασκευής στις ενορίες της Αίγινας θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα, ενώ η περιφορά των επιτάφιων στις 9:10 μ.μ.  ενώ περίπου μισή ώρα αργότερα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των επιτάφιων των ενοριών και κοινή δέηση μπροστά από το παλιό Δημαρχείο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png