Η τελετή άφιξης του Αγίου Φωτός στην Αίγινα.

Στην προβλήτα των ιπταμένων λίγο μετά τις 10:05 σήμερα το βράδυ, με τη συμμετοχή δεκάδων κατοίκων του νησιού και εκδρομέων του Πάσχα, πραγματοποιήθηκε η τελετή άφιξης του Αγίου Φωτός στην Αίγινα, που για μία ακόμη χρονιά έρχεται αυθημερόν στην Αίγινα με την πρωτοβουλία του κυρίου Νεκτάριου Λαβούτα και του κυρίου Σωτήρη Μπήτρου, με την υποστήριξη του Λιμενικού Σώματος. Στο λιμάνι της Αίγινας το σκάφος του Λιμενικού Σώματος, τον κυβερνήτη και το πλήρωμα του πλοίου υποδέχθηκαν ο Λιμενάρχης Αίγινας κύριος Κυριάκος Γκαρής, ο διοικητής της ναυτικής βάσης του Τούρλου κύριος Κυριάκος Κλώνος, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας κύριος Θανάσης Καραγιάνης, ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης,

ο αντιδήμαρχος κύριος Κώστας Γεννίτσαρης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αίγινας κύριος Γιώργος Σκαλτσιώτης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Νίκος Οικονόμου, την τελετή παρακολούθησε ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Νεκτάριος Λεούσης.

Μετά την πλαγιοδέτηση του σκάφους του Λιμενικού Σώματος, το Άγιος Φως παρέλαβε ο κλήρος του νησιού, που αφού έψαλε το μεταλαμπάδευσε στους πιστούς που περίμεναν με λαμπάδες και φαναράκια στα χέρια. Στη συνέχεια το Άγιος Φως μεταφέρθηκε στις ενορίες του νησιού, και το Νοσοκομείο Αίγινας από οχήματα του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας, του Λιμεναρχείου και όχημα της Ομάδας Αδειούχων Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png