Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ζωντανή μετάδοση της λιτανείας της εικόνας του Αγίου Διονυσίου.

Πολλά ευχαριστήρια ηλεκτρονικά μηνύματα έχει δεχθεί το Aegina Portal από επισκέπτες του, που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε ζωντανή μετάδοση τη λιτάνευση της εικόνας του πολιούχου της Αίγινας Αγίου Διονυσίου στην παραλία του νησιού. Η ζωντανή μετάδοση που βασίστηκε εξολοκλήρου στο ασύρματο δίκτυο του Aegina Portal, ήταν το αποτέλεσμα εξάμηνης κοπιαστικής εργασίας, της μελέτης και ανάλυσης δεκάδων παραμέτρων που επηρεάζουν ένα ζωντανό link. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετάδοση έγινε με στερεοφωνικό ήχο, ήταν απόλυτα σταθερή, ενώ όσο αφορά την ποιότητα της εικόνας υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης που αγγίζουν το 40% με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.


Φανερά ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα της προσπάθειας ήταν και ο υπεύθυνος του project κύριος Νεκτάριος Λαβούτας, ο οποίος έχει αφιερώσει πολύ χρόνο και κόπο στο όλο εγχείρημα. Το επόμενο ζωντανό ραντεβού του Aegina Portal με τους επισκέπτες του έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ. όπου το Aegina Portal θα μεταδώσει απευθείας τη φωταγώγηση των σκαφών στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας και το χριστουγεννιάτικο δρώμενο που θα ακολουθήσει με τίτλο "Ζωντανή Φάτνη". 

Όλοι αυτή η προσπάθεια είναι σημαντική, γιατί δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους που αγαπούν το νησί και δεν μπορούν να είναι σε αυτό, να "ζουν" στιγμές του και να αισθάνονται κοντά του. Είναι επίσης πρωτοπόρα διότι δωρεάν και ζωντανή κάλυψη γεγονότων, δεν έχουμε εντοπίσει σε άλλο ειδησιογραφικό website σε πανελλαδικό επίπεδο. Καταλήγοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους κυρίους Νεκτάριο και Χρήστο Κουκούλη, αλλά και τους φίλους - επισκέπτες του Aegina Portal για τα ενθαρρυντικά τους μηνύματα.