Χριστουγεννιάτικη γιορτή Κατηχητικών Σχολείων Αίγινας.


Γράφει ο Γιώργος Μπήτρος
Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στις 19.00 μ. μ. πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Εκκλησιαστικού Λεουσείου Ιδρύματος η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εορτή των Κατηχητικών Σχολείων  της Αίγινας και του Αγκιστρίου. Μέσα  σε στην  εορταστική και  ζεστή ατμόσφαιρα  τα παιδικά χείλη  έψαλλαν ύμνους, τραγούδησαν παραδοσιακά κάλαντα, έπαιξαν σκετς, απήγγειλαν  ποιήματα, διάβασαν σκέψεις.  Συμμετείχε η παιδική χορωδία  της Μητροπόλεως η οποία ερμήνευσε  παραδοσιακά κάλαντα  των Επτανήσων, ενώ παιδιά από το Κατώτερο Κατηχητικό Σχολείο Κυψέλης παρουσίασαν  το σκετς «Μακεδονικά Έθιμα».

Επίκαιρα μίλησε η δασκάλα  και κατηχήτρια κ.Σημαντώνη  Ελευθερία, ενώ την οργάνωση της εορτής είχε ο ιεροκήρυκας  και υπεύθυνος για τα Κατηχητικά Σχολεία Αιγίνης  αρχιμ. Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος. Στην εορτή συμμετείχαν αντιπροσωπείες  από τα Κατηχητικά Σχολεία   της Μητροπόλεως, της Κυψέλης, των Αγίων,  των Αγίων Ασωμάτων, της Πέρδικας, του Αγκιστρίου. Ιδιαίτερα τα τελευταία  ταξίδευσαν  γι’ αυτό το λόγο από το νησί τους μαζί με τους γονείς  τους και συνοδευόμενα από τον εφημέριό  τους αρχιμ. Ελευθέριο Κουμασίδη.

Την παιδική χορωδία  διηύθυνε η κ. Ελένη Αθανασοπούλου , ενώ τον συντονισμό και την  παρουσίαση  έκανε  ο γράφων. Για άλλη  μια χρονιά  τα παιδιά άκουσαν το πραγματικό νόημα της εορτής  και κλήθηκαν  να  εορτάσουν αληθινά , γνήσια Χριστούγεννα, εκκλησιαστικά και λειτουργικά. Γιατί τα Χριστούγεννα  είναι η μητέρα  όλων των εορτών σύμφωνα με τον ιερό Χρυσόστομο και βιώνονται μόνο μέσα στην Εκκλησία. Εκεί όπου γεννάται ο «Σωτήρας»  των ψυχών μας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png