Η ετήσια εορταστική εκδήλωση της Μητρόπολης Αίγινας για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Με μεγάλη προσέλευση κατοίκων και παραθεριστών του νησιού, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο προαύλιο της Μητρόπολης, η καθιερωμένη καλοκαιρινή εκδήλωση στα πλαίσια του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Η εκδήλωση είχε φέτος έναν ειδικό χαρακτήρα, καθώς αυτή συνέπεσε με την ολοκλήρωση των εργασιών, για τη προστασία και τη συντήρηση του ναού, που φιλοξένησε το πρώτο Ελληνικό Βουλευτήριο. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ανάγνωση επιστολής του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ από τον αρχιμανδρίτη Αμφιλόχιο Γελαδάκη. Ακολούθησε ομιλία από τον πρωτοπρεσβύτερο του ναού, πατέρα Εμμανουήλ Γιαννούλη, που έκανε εκτενή αναφορά στο έργο:  "Κατεπείγουσες εργασίες προστασίας Ι.Μητροπόλεως Κοιμήσεως Θεοτόκου Αίγινας πρώτου Ελληνικού Βουλευτηρίου", ευχαριστώντας παράλληλα όσους βοήθησαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Η βραδιά συνεχίστηκε με οπτικοακουστική παρουσίαση ντοκιμαντέρ η οποία είχε θέμα: "Ο Πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας",  το 4ο επεισόδιο από τα 7 συνολικά, με το γενικό θέμα "Ιωάννης Καποδίστριας 1776-1831", η ζωή, οι αγώνες και το εγκώμιο του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος, της πρόσφατης συμπαραγωγής 2015 του Συλλόγου της Ένωσης Ρωμιοσύνης με το Αχελώος TV, σε μουσική Σταμάτη Σπανουδάκη και αφήγηση Κώστα Καστανά. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Προόδου και Αλληλεγγύης Αγίων Αίγινας και παραδοσιακά τραγούδια από την ορχήστρα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής "Ο Άγιος Νεκτάριος". Η βραδιά περιελάμβανε επίσης κεράσματα από τους ενορίτες.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png