Η λιτάνευση της εικόνας της "Παναγίας της Φανερωμένης".

Σε έναν σπάνιο προσκυνηματικό χώρο, αυτόν του μυστηριακού τόπου της κατακόμβης, τον ναό της Παναγίας της Φανερωμένης, πραγματοποιήθηκε χθες ο μεγάλος εσπερινός και η λιτάνευση της εικόνας της, καθώς η εκκλησία μας τιμά τα εννιάμερα της Παναγιάς. Η εικόνες έξω από την εκκλησία, αλλά και μέσα σε αυτή γνώριμες, χαρακτηριστικό κομμάτι του καλοκαιριού των Αιγινητών.

Μαζί η θρησκευτική παράδοση, που μεταφέρεται από στόμα σε στόμα μέχρι τις μέρες μας. Σύμφωνα με αυτή στο σημείο της κατακόμβης βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας από κάποιο γεωργό που όργωνε το χωράφι του ή όταν ένα άλογο έπεσε μέσα σε έναν λάκκο που επικοινωνούσε με μία σπηλιά. Ή σύμφωνα με μία άλλη εκδοχή ένας μοναχός είδε στον ύπνο του την Παναγία που του υπέδειξε που βρισκόταν η εικόνα της. Η περιφορά της εικόνας από τον κλήρο και τους πιστούς έγινε περιμετρικά του ναού, με τη δέηση να γίνεται όπως πάντα στα μισά περίπου της διαδρομής. Τέλος και φέτος δημιουργήθηκαν προβλήματα κατά τη διάρκεια της λατρευτικής πομπής στη λεωφόρο, αλλά και κατά τη διάρκεια της προσέλευσης των πιστών, καθώς δεν υπήρχε ρύθμιση της κυκλοφορίας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png