Δελτίο Τύπου Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αιγίνης.

Ιερά Μητρόπολις Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης

Δελτίο Τύπου Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αιγίνης.
Την 16η Αυγούστου 2015 πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο της εκκλησίας και από ώρας 21.00 μέχρι 00.30 η καθιερωμένη ετήσια γιορτή της ενορίας μας.
Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο Γενικός Αρχιερατικός Επόπτης αρχιμανδρίτης π.Αμφιλόχιος Γελαδάκης ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτου μας, ο αιδεσιμολογιότατος π.Νικόλαος Σαββόπουλος, ο Δήμαρχος της Αίγινας κ.Δημήτρης Μούρτζης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ Ευάγγελος Δέδες και Κωνσταντίνος Γεννίτσαρης, ο δημοτικός σύμβουλος κ.Φίλιππος Τζίτζης, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Νικόλαος Γιαννούλης, λοιποί εκπρόσωποι των Αρχών και Φορέων του νησιού, φίλοι της Αίγινας και πλήθος κόσμου.

Στην αρχή ο π.Αμφιλόχιος ανέγνωσε συγχαρητήρια επιστολή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου μας κ.κ Εφραίμ για το αίσιο γεγονός της αποπερατώσεως των εργασιών προστασίας του εξωτερικού κτίσματος του Ι.Ναού.

Στην συνέχεια ο εφημέριος πρωτοπρεσβύτερος π.Εμμανουήλ Γιαννούλης αφού προηγουμένως ανέπεμψε την πρέπουσα Δοξολογία προς τον Θεό αναφέρθηκε στην υλοποίηση του έργου υπό τον τίτλο "Κατεπείγουσες εργασίες προστασίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αίγινας- πρώτου Ελληνικού Βουλευτηρίου" το οποίο ολοκληρώθηκε με την μελέτη, επίβλεψη και χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Λόγω της προβλεπόμενης μεγάλης χρονικής διάρκειας της όλης εκδήλωσης, ο π. Εμμανουήλ αναφέρθηκε και ευχαρίστησε εκείνα τα πρόσωπα τα οποία είχαν την ευθύνη του συγκεκριμένου έργου για το χρονικό διάστημα από την αρχή των εργασιών τον Ιούνιο του 2014 μέχρι και τον Αύγουστο του 2015 χωρίς να αναφερθεί ειδικότερα σε άλλα πρόσωπα τα οποία ομολογουμένως πρόσφεραν κατά το εγγύς παρελθόν σημαντικές υπηρεσίες στο συγκεκριμένο Καποδιστριακό κτίσμα της ευθύνης μας και κατέληξε με την γενική ευχή"πάντων Υμών μνησθείν Κύριος ο Θεός". Συνέδεσε τη φετινή γιορτή της ενορίας μας με το πρόσωπο του Καποδίστρια, εξ' αφορμής του γεγονότος ότι στο συγκεκριμένο χώρο του Ναού έγιναν τα σημαντικότατα γεγονότα της υποδοχής και ορκωμοσίας του πρώτου Κυβερνήτη της χώρας. Επίσης έγινε ειδική μνεία στο Συνέδριο της Βιέννης και τα 200 χρόνια του (1815-2015) όπου ο τότε Υπουργός των Εξωτερικών της Ρωσίας Ιωάννης Καποδίστριας οραματίστηκε την ενωμένη Ευρώπη με τη συμμετοχή όμως και των μικρότερων χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Ακολούθησε η προβολή ενός DVD, συγκεκριμένα του 4ου επεισοδίου της συμπαραγωγής (2015) του Συλλόγου "Ενωμένη Ρωμιοσύνη" με το Αχαιός TV με θέμα ο Κυβερνήτης της Ελλάδας διάρκειας 50'. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι και τότε η χώρα είχε πιεστεί να πάρει ένα τρίτο δάνειο με το οποίο θα γινόταν η αποπληρωμή των δύο προηγούμενων.

Αμέσως μετά το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Προόδου και Αλληλεγγύης Αγίων Αιγίνης παρουσίασε ωραίους παραδοσιακούς χορούς.

Τη σκυτάλη αμέσως μετά έλαβε η ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης με ωραίους παραδοσιακούς σκοπούς.
Επακολούθησε χορός ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρθηκαν ποτά και εδέσματα ευγενική προσφορά των ενοριτών μας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας συμπαραστάθηκαν και μας συμπαρίστανται από το μακρινό παρελθόν μέχρι και σήμερα.

Είναι φυσικό ότι ο καθένας που κατέχει κάποια εξέχουσα θέση στη τοπική κοινωνία να βάζει το δικό του λιθαράκι στο οικοδόμημα του πολιτισμού μας και την ιστορία του τόπου μας. Αυτή η προσφορά δεν πάει ποτέ χαμένη. Για αυτό είθε να συνεχίσουμε όλοι μαζί ενωμένοι χωρίς διχόνοιες και μικρότητες για το καλό του τόπου μας.

Να έχουμε όλοι την ευχή της Παναγία μας.
Ο Πρόεδρος του Ε.Σ
πρωτ.Εμμανουήλ Γιαννούλης
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png