Πρωτοχρονιάτικη Σύναξη για τα μέλη των Νεανικών Συντροφιών Γυμνασίου – Λυκείου.

Γράφει ο Γιώργος Μπήτρος
Η  καθιερωμένη  πρωτοχρονιάτικη  εορτή  για  τα  μέλη των Νεανικών Συντροφιών  Γυμνασίου  και Λυκείου της  Μητροπόλεως  στην Αίγινα, πραγματοποιήθηκε  την Κυριακή 11  Ιανουαρίου στις 5.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων  του Λεουσείου  Εκκλησιαστικού Ιδρύματος.  Τρία  θεατρικά σκετς, σκέψεις  και ποιήματα διατήρησαν αμείωτο  το ενδιαφέρον των θεατών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν για άλλη μια φορά, το δυναμισμό και τον ενθουσιασμό των νέων της Εκκλησίας μας. Για την αξία και ευλογία του χρόνου ως δώρου πολύτιμου από το Θεό, μίλησε στα παιδιά η θεολόγος του Γενικού Λυκείου κ. Νεκταρία Κάππου. Τη  βασιλόπιτα ευλόγησε και έκοψε ο αρχιερ. επίτροπος π.Νικόλαος Γαρυφάλλου ο οποίος μετέφερε  τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου κ.κ. Εφραίμ. Στα παιδιά  προσφέρθηκαν  κομπιουτεράκια, προσφορά  από τον επιχειρηματία κ. Αντώνιο Τζίτζη.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν  πολλοί γονείς  των παιδιών, ιερείς, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Φ. Τζίτζης  και ο διευθυντής  του 1ου Δημοτικού Σχολείου  Αίγινας κ. Νεκτάριος Κουκούλης.
 

  • Την Κυριακή 18  Ιανουαρίου  στις 5.00 μ.μ.  στον Ιερό Ναό Εισοδίων  Θεοτόκου [Παναγίτσα],  ο Σεβ. Μητροπολίτης  κ. κ. Εφραίμ  στην καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη  εορτή της Μητροπόλεως μας, θα  κόψει την βασιλόπιτα  για  τους συνεργάτες της  Εκκλησίας, τα στελέχη, τους εκπαιδευτικούς, τις αρχές  και  την τοπική εξουσία  του νησιού. Στα  πλαίσια  της εκδήλωσης   θα  προβληθεί  αφιέρωμα   στον μακαριστό Μητροπολίτη  Ιερόθεο.
 
  • Ολονυκτία θα  τελεστεί  την Τετάρτη 14  Ιανουαρίου  στο καθολικό  της Ι. Μονής του Αγίου Νεκταρίου με αφορμή  την ανάμνηση  της μεταφοράς λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου από την Αίγινα  στην Αλεξάνδρεια όταν ο μακαριστός Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος είχε επισκεφθεί  την Ι. Μονή του Αγίου προσφέροντας τη  Συνοδική Διαγνώμη του Πατριαρχείου του, προς  τον αδικημένο και δικαιωμένο πλέον Άγιο. Επίσης  θα  τελεστεί  μνημόσυνο με την ευκαιρία της  συμπλήρωσης  έξι μηνών από  την εκδημία  του μακαριστού  Μητροπολίτου Ύδρας  Ιερόθεου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png